Barion Pixel
Mielőtt megszülettünk ide a Földre, volt egy tervezetünk. Megtapasztalni, megtanulni ezt- azt, kipróbálni ilyet-olyat, kivitelezni, alkotni dolgokat.

Az égben tervezett dolgok leszületésünkkor elhalványulnak, elfelejtődnek, a függöny ezen oldalán, itt a Földön, alig- alig érzékelhetőek. Szerencse persze a kivételeseknek.

A felejtés fátylát hordva ugyanakkor mostanában egyre többen ébredeznek, hogy a kérdést feltegyék: miért születtem le? Mi a feladatom? Mit kell vajon megtanulnom?

Az asztrológia a születési jegyből kiindulva 3 nagy szakaszra osztja életünket, ezen belül is a jól ismert hétéves ciklusokra.
Körülbelül 28-30 éves korunkig a test megtapasztalása, értékeinek kibontakoztatása, a testi lét megélése van a fókuszban. Családindítás, gyermekvállalások elkezdése. A legtöbben nem ekkor fogják életük fő művét megalkotni, bár persze vannak kivételek ebben is.
A következő nagy szakaszban a lelki érés, fejlődés kivitelezése áll középpontban.

Mielőbb kezded a magaddal való munkát, annál messzebb jutsz benne, és annál kevesebb nehéz ill. feleslegesen ismétlődő élményt kell átélned – persze csak ha jó, hatékony módszereket tanulsz vagy sajátítasz el.

52 éves korig illő:

– Túljutni a szülői hatásokon. Ez olykor komoly pszichológiai program is, hogy letegyük végre szüleink hitrendszerét, programjait, a generációk örökségét.

– A gyermeknevelésen keresztül a gyermekek tükröt mutatnak nekünk, a tükörben saját személyiségünket láthatjuk meg, annak csúnyább, rejtett árnyait is. A gyermeknevelési jelenetek (és kudarcaink) mutatják meg, miben kell még fejlődnünk, miket kell magunkban megoldanunk, mik a hiányosságaink, korlátaink.

– A párkapcsolat nagy megélései is ebben a szakaszban vannak, próbákkal együtt, hogy képes-e az egyén felelősséget vállalni és jól „megcsinálni” családját, azaz a közösséget, melyet létrehozott, vagy éppen menekülőre fogja.

Az utolsó szakaszra való felkészülés az ötvenes évekhez köthető, amikor lépdelünk bele az érett korba, ahol már a szellemi fejlődésünkre kell összpontosítani oly formában, hogy azt mások javára is fordítsuk. A nyugdíjazással elindulhat egy új szakasz.  Sőt el is kell indítanunk, ha nem akarunk szépen lassan szellemileg, lelkileg és egészségben leépülni! Középpontba kerül a tanulás, és ezzel együtt a másoknak való segítés, tanácsadás, tanítás, a tanultak átadása a fiataloknak, felnőtt társaknak, akik még az önismereti próbákkal nehezített utat járják.

Egyre többen ismerik fel ennek a kornak a csodáit, és kezdenek tanulni.