Barion Pixel

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2023/000626

Elérhetőségek: kapcsolat@ujrahangolas.hu
Központi telefonszámunk: 06-70-381-6348
Várnai Myrtill: 06-20-369-7596

Önismeret felsőfokon 

Tranzakcióanalízis tréning

 

Asszertív kommunikáció, asszertív élet

Lépj túl az elakadásaidon!

2024. február 10-11. (szombat – vasárnap) 9.00-15.30-ig vagy,

2024. február 22-23. (csütörtök – péntek) 9.00-15.30-ig 

Kétnapos gyakorlati önismereti tréning a felismerések, megoldások és változás jegyében, most akár online is.

A tréningjeinkhez ONLINE és személyesen is tudsz csatlakozni.

Ezen az áron utoljára!

Ahol már hallhattál rólunk:

Rendszert vinnél az életedbe? Megszabadulnál a terheidtől, a szorongásoktól? Magabiztosabbnak éreznéd magad? Jobban bíznál másokban?

Gyakorlati önismereti tréningünk neked szól.

Csatlakozz az
Önismeret felsőfokon – tranzakcióanalízis tréninghez!

Miért Neked szól?

 • Megszabadít az öröklött mintáktól. Végre leteheted a generációk óta hordozott terheket.
 • Segít kilépni a negatív körforgásból. Tovább tudsz lépni a párkapcsolatodban, a karrieredben, a pénzügyek és az egészség területén.
 • Gyors és hatékony módszer. Azonnal, eredményesen kezdhetsz el dolgozni önmagadon.

Tréner vagy coach vagy? A segítő szakmában dolgozol? Szinte kézzelfogható eszközt nyújthatsz a klienseidnek. Néhány hónap alatt új alapokra tudják helyezni az életüket és hátrahagyva a rossz szokásokat boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá válhatnak.

Kiss Lilla tréner, coach. A Tranzakcióanalízisről és a 12 gátló parancs című könyvről.

Miért a tanítjuk a tranzakcióanalízist?

Sokan fordultak hozzám azzal: megrekedtek az életükben. Változtatnának, de pont, amikor egy kicsit jobb lenne, fordul a kocka. Minden munkájuk ellenére visszakerülnek a kiindulópontra. Egy idő után úgy tűnik, annyi probléma halmozódott fel, amin már csak valamilyen komplex megoldás segít. Csakhogy a komplex legtöbb esetben azt jelenti: bonyolult.

Tudtam, hogy nekem és a klienseimnek is egyszerű, érthető, követhető rendszerre van szükségük. Egy sorvezetőre, amit követni tudnak. Így találtam a tranzakcióanalízisre.

A tranzakcióanalízis modellekkel dolgozik:

3

MÚLT

A problémák eredetének feltárása.

3

JELEN

Hol tartunk most? Mivel sikerül megküzdeni?

3

JÖVŐ

Hogyan változtassunk MOST, hogy a holnap jobb legyen?

A letisztult rendszer segít, hogy valóban a kezünkbe vegyük a sorsunkat, az életünk kompetens irányítóivá váljunk. A kontroll érzése biztonságot és erő ad.

Mikor segít a tranzakcióanalízis?

A tranzakcióanalízis modelljei olyan módszert mutatnak, amellyel bárki gyakorlatias útmutatót készítet saját magának vagy klienseinek. Ebbe a rendszerbe a segítői vagy akár spirituális módszerek is beilleszthetők.

7

Egyéni fejlődés

Miért vagyok bizonytalan? Miért nem állok ki magamért? Miért élek unalmas életet? Miért vagyok boldogtalan?

7

Párkapcsolatok

Miért veszekszünk? Miért nem jön az igazi? Miért laposodott el a kapcsolatunk? Miért csaltak meg?

7

Gyermeknevelés

Miért ellenkeznek a gyermekeim? Miért viselem rosszul a hisztit? Miért szorong a gyerek? Miért vagyunk feszültek?

7

Karrier

Miért vagyok rosszabb helyen, mint ahol megérdemelném? Miért olyan nehéz váltani?

Valóban elég néhány nap?

A háromnapos önismereti képzés eredményességét a saját bőrömön tapasztaltam. Én 1000 órás önismereti tréning, kötelező terápia és több más pszichológiai kurzus után vágtam bele.

Amikor az egyes modellek után diagnózist készítettünk, megdöbbenve tapasztaltam: messze van a kívánatostól, sőt…

A három napos kurzus után az életem – ahogyan a többi résztvevőé is, gyökeresen megváltozott:

 • 28 évesen végre bele tudtam állni a feladataimba.
 • 2 éven belül sikeres vállalkozást indítottam be (nőként, 25 évvel ezelőtt!)
 • Olyan készségekre tettem szert, amelyekre sem az egyetem, sem a későbbi tanulmányaim nem tudtak megtanítani.

Mindig is imádtam az anyagot, hiszen minden egyes lépése nagy „aha” élmény a kliens saját életére vonatkozóan.

A saját örömöm és sikerem oda vezetett, hogy a módszer elkötelezett híve lettem. Ha csak tehetem, alkalmazom a klienseimnél egyéni terápia vagy konzultációs órák keretében adom át a ismereteimet.

Egy segítőnek is kell az öröm – ez a módszer pedig megadja: nagy lépésekben haladhat ügyfele. Ennél jobb közös érzés aligha van, ami a haladást illeti.

Várnai Myrtill
pszichológus, közgazdász, az Újrahangolás® Központ és módszer megalkotója

Hogyan épül fel az önismereti tréning?

Kollégáimmal úgy éreztük: ez a módszer nem olyan ismert, mint amilyennek lennie kellene. Elhatároztuk, hogy a lehető leghatékonyabb, legegyszerűbb formában szeretnénk átadni a tudást, hogy bárki képes legyen változtatni az életén. 

Így született meg az

Önismeret felsőfokon felnőtteknek – Tranzakcióanalízis tréning

A tréning során megismerkedünk a különböző modellekkel. Megtanuljuk feltárni a bajok gyökerét, diagnosztizálni a jelenlegi állapotok és felkészülni egy tisztább, boldogabb jövő érdekében.

Témák és modellek:

1. Sorskönyvi folyamatok

Sorskönyv és sorskönyvi folyamatok – Milyen hatásokra, milyen szülői programokat felvéve rakja össze a gyermek a földi életútját, és hogyan alkot ebből forgatókönyvet? Mit tegyek, ha rájöttem, hogy vannak területek, amikor ez a sorskönyv nem jó, hibás, tévútra vezet, nem ezt szeretném élni? Mi van, ha egyes területeken a szülői mintákat éled? Hogyan változtass rajta? 

A modulban ezt átvizsgáljuk, és a változtatás irányát, illetve a lépcsőket akár már ott meg is határozhatod.

3. Tranzakciók

Milyen kommunikációs helyzeteket alkalmazok? Honnan gyökereznek ezek? Milyen eredményre vezetnek? Honnan származnak a veszekedések, egyet nem értések? Mikor van béke? Boldog vagyok-e attól és abban, amit működtetek? Ha nem, miként változtassak?

5. Stroke-ok, mint elismerés

(angol szakszó, fordítása nem lehetséges, mivel egyszerre jelent simogatást, érintést, ütést és csapást és ingert is, de tartalma annál inkább lényeges) – Kaptál-e eleget, vagy megsérültél? Hogyan bántak ezzel a szüleid? Ha valamiben hiányod van, akkor az történik, hogy környezetedtől, párodtól ezt fogod „követelni”, ugyanakkor, ha adja, nem tudod befogadni. Tudod-e, hogy vajon miért nem? A párkapcsolati problémák egy része itt is gyökerezik. Akarod-e korrigálni? A modell megmutatja, hogyan lehet. Ez a modell továbbá összefügg önértékeléseddel, önbizalmaddal, amely oly sok ember életében (nagyon) alacsony és sérült.

 

7. Gátló parancsok

12 ilyen parancs van, óriási jelentőségű ennek ismerete felnőtt létünkben és a gyermekeinknél. Mit okoz, ha ezek közül akár egyet is megkaptál szüleidtől? Általában 5-7 darabot cipelünk, ezért megy nehezen az élet! Hogyan adjuk át gyermekeinknek? Hogyan csináljuk, hogy ne adjuk tovább? Természetesen megtanulod ezek feloldását is.

9. Időstrukturálás

Felgyorsult az idő, vajon jól használod-e fel, vagy elfecsérled? Hat féle időminőségben mehet el az idő. Vajon miért tartózkodsz bizonyos időminőségben többet? Van-e ennek haszna számodra, vagy elfecsérelt időminőségek ezek? Van-e benned hárítás bizonyos időminőségben, és hogyan jelentkezhet az életedben? Ennek megértése vezet ahhoz, hogy jól gazdálkodj ÉLETEDDEL. Hogyan hasznosíthatod sokkal jobban az idődet? Miért folyik ki időnként a kezedből? Ha nem felel meg a kapott „diagnózis” magadról, a kurzuson elindulhat a változás.

11. Konfliktuskezelés

Megtudjuk, hogyan lehet jól kijönni a konfliktusból. A tranzakció analízisben 5 jellemző konfliktuskezelési módot ismerünk. Az, hogy valaki melyiket alkalmazza, sokat elárul arról, mennyire van egyensúlyban, mennyire tudja a saját maga által felállított rendszereket működtetni. Az önismeret segít kiutat mutatni a csapdahelyzetekből. A konfliktuskezelési módszer helyes megválasztásával elejét vehetjük a sérüléseknek és parttalan vitáknak.

 

 

2. Én-állapotok

  Hogyan és milyen érzés-, és gondolati világban létezem, illetve élek, cselekszem? Miért pont úgy viselkedek, ahogy, és mi ennek a (sajnálatos) következménye életterületeimre, kapcsolataimra? Hogyan változtassak, hogy környezetemmel (párommal, családommal, szüleimmel, gyermekemmel, még ha az kamasz is) harmonikusankijöjjek?

  4. Életpozíciók

  Jól vagy-e a bőrödben – minden tekintetben? Ha nem, látni fogod miért nem.A modell bemutatja, hogy kikkel veszed körül magadat, ha bizonyos helyzetben és állapotban vagy. Ha nem komfortos, boldogító és nem egészséges ez számodra, a lelkednek nem okoz ez örömöt, akkor akár a tanfolyamon is hozhatsz egy döntést, hogy mit szeretnél helyette elérni. A módszer pedig megmutatja, mire és hogyan fókuszálj. Az eredmény: garantáltan el fogsz jutni oda, hogy a pozitív változást el is érd, akár pár hét alatt.

  6. Játszmák

  Minden játszma vége „dráma”, sírás, harag, a szereplők sérülnek benne. Mégis, miért csinálja az ember, ha magának és másnak fájdalmat okoz vele? Hogyan lehet kijönni belőle?A másiknak sem jó! Milyen berögzült szerepek vannak, amelyeket ilyenkor cipel az ember? Ha van benned ilyen szerep, a kurzuson leteheted. Megtanulod, hogy hogyan mászhatsz ki egy játszmából, ha már elkezdődött, de még inkább azt, hogyan hagyd el életedből a sérülések gyűjtését.

  8. Szülőtől kapott programok

  Ezek alapján „kormányzod életedet”, és adsz „gázt” életed folyamatának, ugyanakkor van néhány felesleges előírás, amely (1.) vagy komoly energiát vesz el tőled, (2.) és/vagy megakadályoz abban, hogy egyenes úton saját tervezett/vállalt célod felé haladj. Amikor megszületünk, egy meghatározott mennyiségű életenergiát kapunk. Ezt fordíthatjuk magunkra, de odaadhatjuk persze másnak is. (Érdemes ugyanakkor tudni, hogy más is kapott pont elég energiát az életéhez, de élhet úgy is, hogy folyamatosan a másokét halássza el.) Fontos ismeret ez, hogy ne más életét éld vagy valósítsd meg, és hogy ne csak döcögve adj energiát a dolgaidnak. Szülőtől jövő programok ezek, melyeket megváltoztathatsz.

  10. Szerződések magammal, másokkal, az élettel

  A szerződések minket segítő eszközök életünk vezetésében. Segít saját magunk menedzselésében, életünk irányításában, kapcsolatainkban. A szerződésekkel képesek vagyunk arra is, hogy meghúzzuk az egészséges határainkatis (lelki életünkhöz ez elengedhetetlen): eddig te bejöhetsz, ide csak az, aki…, oda az sem. Védelmet jelent életünk folyamataiban. A jól működő kapcsolatok feltétele ennek tudatos ismerete: van szóbeli, írásbeli, de elsősorban a tudás erről az eszközről az, ami segíti életünk sikeres menedzselését.

  Az önismereti tanfolyam során teszteket és kérdőíveket használunk. Megvizsgáljuk az eredmények elméleti és gyakorlati hátterét is. Nem csupán “kezelést” végzünk. Az egész módszert a kezedbe adjuk.

  A képzésről “tranzakcióanalízis tréning” tanúsítványt is adunk!

  Mikor való nekem a tranzakcióanalízis?

  7

  Párkapcsolati válság esetén

  Megromlott a házasságod? Nem találod az igazit? Hamar zátonyra futnak a kapcsolataid? Ennek oka sokszor a hordozott szülői mintákban és berögzött reakciókban keresendő. A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál. Katalizálja a segítői vagy spirituális módszereket is, például az oldásokat. Ha valaki segítő szakemberként illeszti saját praxisába, még gyorsabban célt ér el az ügyféllel való kommunikációjában.

  7

  Ha a segítő szakmában dolgozol

  Olyan kulcsot adunk a kezedbe, amit később a saját klienseidnél is hasznosítani tudsz. A kurzus tömör, gyors és gyakorlatias. Hamar eredményt hoz.

  7

  Ha úgy érzed, semmire sincs időd

  Muszáj mindig elfoglaltnak lenni, vagy leadhatsz a terheidből? Kiderítjük, mi nehezíti meg, hogy beoszd az idődet és hogyan tudsz úgy élni, hogy azáltal közelebb juss a célodhoz.

  7

  Ha nehezen boldogulsz a gyermekneveléssel

  A gyerekekhez való viszonyunkat sokszor a saját mintáink, parancsaink határozzák meg. Keresd meg, mi akadályoz és nyiss új utat a gyermekeidhez! A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál. Katalizálja a segítői vagy spirituális módszereket is, például az oldásokat. Ha valaki segítő szakemberként illeszti saját praxisába, még gyorsabban célt ér el az ügyféllel való kommunikációjában.

  7

  Ha úgy érzed, nem tudsz érvényesülni

  A lámpaláz, a konfliktuskerülés vagy az  állandó bizonytalanság megnehezíti az előremenetelt a karrieredben. Nem kell így lennie! A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál. Katalizálja a segítői vagy spirituális módszereket is, például az oldásokat. Ha valaki segítő szakemberként illeszti saját praxisába, még gyorsabban célt ér el az ügyféllel való kommunikációjában.

  7

  Ha úgy érzed, egyszerűen megrekedtél

  Nőj már fel! Vállalj felelősséget! Figyelj! – ha sokat hallod ezeket, az valamilyen elakadásra, valamilyen gátlásra figyelmeztet. Ismerd fel és oldd fel azokat!

  Ha a tanfolyam végén úgy érzed, mégsem azt kaptad, ami a tranzakcióanalízistől vártál 100%-os pénzvisszafizetési garanciát biztosítunk. Ebben az esetben megtérítjük a tanfolyam árát.

  Mennyibe kerül az önismereti tanfolyam?

  A kétnapos önismereti kurzus ára:
  88.800 Ft

  Ne maradj le! A résztvevők száma limitált!

  15 főt tudunk személyesen fogadni, kérjük jelezd ha személyesen vennél részt a programon.

  Helyszín: 1016 Budapest, I. kerület, Csap u. 6.

  Önismereti tanfolyam online?

  Szeretnénk, ha a földrajzi határok nem jelentenének akadályt! A 2 napos Önismeret felsőfokon – tranzakcióanalízis tréning felnőtteknek online is elvégezhető.

  Az online oktatás a Zoom programon keresztül történik. Ennek használatához alap számítógépes tudás elegendő. A beállításokban szívesen segítünk.

  Ki vagyok?

  Várnai Myrtill pszichológus, közgazdász, az Újrahangolás® Központ és módszer megalkotója vagyok.

  Gyakorló pszichológusként úgy éreztem, az embereknek gyorsabb, átláthatóbb megoldásra van szüksége ahhoz, hogy felszabadultabb, boldogabb, teljesebb életet éljenek.

  A szakember sok mindent tehet a kliensekért, de a legjobb és leghatékonyabb, ha az ember önmagán tud segíteni. Egy olyan módszert szerettem volna megmutatni, amelyet bárki alkalmazni tud.

  Pszichológusként a legnagyobb kihívás, hogy bármennyire szeretnénk, nem léphetünk mi a másik ember helyett. A tranzakció analízis segítségével pontos útmutatót tudunk készíteni. Ennek a módszernek hála sokkal könnyebb változtatni, tenni azért, hogy elérhessük a céljainkat. Hiszek abban, hogy mindenki kezébe veheti a sorsát és aktívan képes tenni azért, hogy kiegyensúlyozottabb, teljesebb, örömtelibb kapcsolata, munkája élete legyen.

  Szeretettel várlak!

   Várnai Myrtill

  Tranzakcióanalízis tréning vélemények

  Számomra teljes felismerést mutatott. Sok mindenben jól gondolkodom, de rájöttem, miért nem tudom véghez vinni. Rengeteget mutatott nekem, és végre elkezdem csinálni. Személy szerint mindenkinek ajánlanám, sőt fogom is. Nincs olyan ember a környezetemben, akinek ne lenne szüksége erre. Az oskolákba is kötelezővé tenném, ha lehetne. Köszönöm.

  Csépes Katalin

  Nagyon informatív, de egyáltalán nem száraz tanfolyami anyag volt, mind a két nap teljes egészében le tudott kötni. Sok olyan érzést, blokkot tudtam felismerni, aminek létezését érzékeltem, de nem tudtam nevén nevezni és a helyére tenni. Ez ebben a két napban óriási élményt adott. Myrtill elengedési része nagyon különleges volt, nagyon jó lezárást adott a képzésnek.

  Lakatos Nóra

  Nagyon sok és a mindennapi életemet komolyan befolyásoló viselkedésemre, ill. kommunikációs megnyilatkozásomra derült fény ezen a két napon. Tudtam már azokról a gátló programokról, amik futnak bennem és a családomban, ám ilyen rendszerezetten eddig még nem volt módom erre ránézni. Kiderült sok olyan összefüggés is, amire csak így jöhettem rá, mert talán most volt itt az ideje és most vagyok képes úgy elfogadni, hogy közben nincs már bűntudat és nincs hibáztatás. Rendkívül jó érzés ezek nélkül. Köszönöm, nagyon várom a folytatást.

  Török Anita

  Hasznos információkkal lettem gazdagabb. Egy letisztult, érthető modul, amely segítségével könnyebben beazonosíthatjuk az egymáshoz, embertársainkhoz való viszonyunkat. Rengeteg volt a képzés során a rácsodálkozás, a felismerés érzése, amely tudatosabb szintre emelte a hétköznapi kommunikációnkat. Hálás vagyok a képzésért, a képzésnek.

  Majoros Rita

  Még eddig tudsz jelentkezni a tranzakcióanalízis tréningre

  Nap

  :

  Óra

  :

  Perc

  :

  Mp

  Önismeret felsőfokon – tranzakcióanalízis tréning

  Időpontok:

  2024. február 10-11. (szombat – vasárnap) 9.00-15.30-ig vagy,

  2024. február 22-23. (csütörtök – péntek) 9.00-15.30-ig 

  Jelentkezési határidő: 2024. február 8.

  Jelentkezni a kapcsolat@ujrahangolas.hu e-mail címen lehet.

  Kérdésed van?

  A következő e-mail címen vedd fel velünk a kapcsolatot!

  kapcsolat@ujrahangolas.hu