Tranzakcióanalízis tréning – 
Önismeret felsőfokon

Lépj túl az elakadásaidon!

június 11-12. (szombat-vasárnap)

Kétnapos gyakorlati önismereti tréning a felismerések, megoldások és változás jegyében, most akár online is.

A képzéseinkhez már ONLINE is tudsz csatlakozni.

Ahol már hallhattál rólunk:

Rendszert vinnél az életedbe? Megszabadulnál a terheidtől, a szorongásoktól? Magabiztosabbnak éreznéd magad? Jobban bíznál másokban?

Gyakorlati önismereti tréningünk neked szól.

Csatlakozz az
Önismeret felsőfokon – tranzakcióanalízis tréninghez!

Miért Neked szól?

  • Megszabadít az öröklött mintáktól. Végre leteheted a generációk óta hordozott terheket.
  • Segít kilépni a negatív körforgásból. Tovább tudsz lépni a párkapcsolatodban, a karrieredben, a pénzügyek és az egészség területén.
  • Gyors és hatékony módszer. Azonnal, eredményesen kezdhetsz el dolgozni önmagadon.

Tréner vagy coach vagy? A segítő szakmában dolgozol? Szinte kézzelfogható eszközt nyújthatsz a klienseidnek. Néhány hónap alatt új alapokra tudják helyezni az életüket és hátrahagyva a rossz szokásokat boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá válhatnak.

Kiss Lilla tréner, coach. A Tranzakcióanalízisről és a 12 gátló parancs című könyvről.

Miért a tanítjuk a tranzakcióanalízist?

Sokan fordultak hozzám azzal: megrekedtek az életükben. Változtatnának, de pont, amikor egy kicsit jobb lenne, fordul a kocka. Minden munkájuk ellenére visszakerülnek a kiindulópontra. Egy idő után úgy tűnik, annyi probléma halmozódott fel, amin már csak valamilyen komplex megoldás segít. Csakhogy a komplex legtöbb esetben azt jelenti: bonyolult.

Tudtam, hogy nekem és a klienseimnek is egyszerű, érthető, követhető rendszerre van szükségük. Egy sorvezetőre, amit követni tudnak. Így találtam a tranzakcióanalízisre.

A tranzakcióanalízis modellekkel dolgozik:

3

MÚLT

A problémák eredetének feltárása.

3

JELEN

Hol tartunk most? Mivel sikerül megküzdeni?

3

JÖVŐ

Hogyan változtassunk MOST, hogy a holnap jobb legyen?

A letisztult rendszer segít, hogy valóban a kezünkbe vegyük a sorsunkat, az életünk kompetens irányítóivá váljunk. A kontroll érzése biztonságot és erő ad.

Mikor segít a tranzakcióanalízis?

A tranzakcióanalízis modelljei olyan módszert mutatnak, amellyel bárki gyakorlatias útmutatót készítet saját magának vagy klienseinek. Ebbe a rendszerbe a tanácsadói vagy akár spirituális módszerek is beilleszthetők.

7

Egyéni fejlődés

Miért vagyok bizonytalan? Miért nem állok ki magamért? Miért élek unalmas életet? Miért vagyok boldogtalan?

7

Párkapcsolatok

Miért veszekszünk? Miért nem jön az igazi? Miért laposodott el a kapcsolatunk? Miért csaltak meg?

7

Gyermeknevelés

Miért ellenkeznek a gyermekeim? Miért viselem rosszul a hisztit? Miért szorong a gyerek? Miért vagyunk feszültek?

7

Karrier

Miért vagyok rosszabb helyen, mint ahol megérdemelném? Miért olyan nehéz váltani?

Valóban elég néhány nap?

A háromnapos önismereti képzés eredményességét a saját bőrömön tapasztaltam. Én 1000 órás önismereti tréning, kötelező terápia és több más pszichológiai kurzus után vágtam bele.

Amikor az egyes modellek után diagnózist készítettünk, megdöbbenve tapasztaltam: messze van a kívánatostól, sőt…

A három napos kurzus után az életem – ahogyan a többi résztvevőé is, gyökeresen megváltozott:

  • 28 évesen végre bele tudtam állni a feladataimba.
  • 2 éven belül sikeres vállalkozást indítottam be (nőként, 25 évvel ezelőtt!)
  • Olyan készségekre tettem szert, amelyekre sem az egyetem, sem a későbbi tanulmányaim nem tudtak megtanítani.

Mindig is imádtam az anyagot, hiszen minden egyes lépése nagy „aha” élmény a kliens saját életére vonatkozóan.

A saját örömöm és sikerem oda vezetett, hogy a módszer elkötelezett híve lettem. Ha csak tehetem, alkalmazom a klienseimnél egyéni terápia vagy konzultációs órák keretében adom át a ismereteimet.

Egy tanácsadónak is kell az öröm – ez a módszer pedig megadja: nagy lépésekben haladhat ügyfele. Ennél jobb közös érzés aligha van, ami a haladást illeti.

Várnai Myrtill
pszichológus, közgazdász, az Újrahangolás® Központ és módszer megalkotója

Hogyan épül fel az önismereti tréning?

Kollégáimmal úgy éreztük: ez a módszer nem olyan ismert, mint amilyennek lennie kellene. Elhatároztuk, hogy a lehető leghatékonyabb, legegyszerűbb formában szeretnénk átadni a tudást, hogy bárki képes legyen változtatni az életén. 

Így született meg az

Önismeret felsőfokon felnőtteknek – Tranzakcióanalízis tréning

A tréning során megismerkedünk a különböző modellekkel. Megtanuljuk feltárni a bajok gyökerét, diagnosztizálni a jelenlegi állapotok és felkészülni egy tisztább, boldogabb jövő érdekében.

Témák és modellek:

1. Sorskönyvi folyamatok

Megtudjuk, hogyan áll össze a sorskönyvünk és mit tehetünk, ha az előre megírt forgatókönyv hibákat tartalmaz. Együtt felfedezzük, vannak-e olyan területek, ahol a szülői mintákat éljük. Választ keresünk a kérdésre: “Mit tehetek, ha nem szeretnék így élni?” Meghatározzuk a változás irányát, sőt, akár a lépcsőket is kitaláljuk.

3. Tranzakciók
Végignézzük, milyen kommunikációs helyzeteket alkalmazunk. Végigvesszük, ezeknek mi az eredménye és honnan erednek az ezekkel kapcsolatos kihívások. A modul végére megértjük, honnan származnak a veszekedések, miért értenek minket nehezen. Megtudjuk, hogyan teremthetünk békét, hogyan működtethetünk olyan rendszert, amelyben mindenki jól érzi magát.
5. Stroke-ok, mint elismerés

A stroke egy angol szakszó, amit nem lehet igazán hitelesen lefordítani, hiszen egyszerre sok mindent jelent, többek között simogatást, ölelést, csapást és ütést is. Megtudjuk, mi történik, ha túl keveset vagy bántóan sokat kapunk ezekből a gyermekkorunk során. Ha valamilyen hiányt hordozunk, általában a párunktól várjuk annak betöltését. Ha viszont mindezt megkapjuk tőle, nem feltétlenül fogadjuk jól. Megtanuljuk, hogyan előzhetjük meg az ebből fakadó kapcsolati problémákat.

7. Gátló parancsok

Nehezen mutatod ki az érzelmeidet? Visszahúzódó vagy? Hajlamos vagy túl sok felelősséget a nyakadba venni? Ez sokszor azoknak a gátló parancsoknak köszönhető, amelyeket a szüleinktől kapunk és amit talán ők is a szüleiktől örököltek. Megtanuljuk, hogyan álljunk ellen a belénk kódolt parancsnak és hogyan ne adjuk tovább azt a következő generációnak.

9. Időstrukturálás

Ha az időnket osztjuk be tulajdonképpen az életünket osztjuk be. 6 féle időminőségben létezhetünk. Felfedezzük, hogyan érezzük magunkat a különböző minőségekben, miért töltünk többet az egyikben vagy másikban. Ha teszünk a változásért, megszűnhet az érzés, hogy az idő kifolyik a kezeink közül.

11. Konfliktuskezelés

Megtudjuk, hogyan lehet jól kijönni a konfliktusból. A tranzakció analízisben 5 jellemző konfliktuskezelési módot ismerünk. Az, hogy valaki melyiket alkalmazza, sokat elárul arról, mennyire van egyensúlyban, mennyire tudja a saját maga által felállított rendszereket működtetni. Az önismeret segít kiutat mutatni a csapdahelyzetekből. A konfliktuskezelési módszer helyes megválasztásával elejét vehetjük a sérüléseknek és parttalan vitáknak.

2. Én-állapotok

Feltérképezzük, milyen érzelmi és gondolati világban élünk. Megnézzük, milyen hatással van a viselkedésünk, gondolkodásunk a környezetünkre. Megtanuljuk, hogyan kerülhetünk harmóniába a párunkkal, barátainkkal, szüleinkkel, gyermekeinkkel.

4. Életpozíciók

Hogy érzed magad a bőrödben? A modul során megtudhatod, miért úgy, ahogy. Ha nem vagy jól, akár már a tanfolyam során meghozhatod a döntést és tehetsz a változásért. Megmutatjuk, hová helyezd a fókuszt ahhoz, hogy akár már néhány hét alatt változást érj el.

6. Játszmák
Állandó viták, sérülések, feszültség. A játszmák olyan kommunikációs és viselkedési csapdák, amelyekben mindannyian beleesünk néha. Az eredmény parttalan vita, veszekedés, sérülés. Az önismereti tréning megmutatja, hogyan kerüljük el a csapdákat. Ezek segítségével leteheted a játszmákban felvett berögzült szerepeket, kiléphetsz a kialakult helyzetekből és elkerülheted a további kellemetlenségeket.
8. Szülőtől kapott programok

A szüleink rengeteg iránymutatást adnak az élethez. ezek alapján navigálunk a világ sűrűjében. Van azonban néhány előírás, amelynek betartásával csak az energiánkat vesztegetjük,, vagy amelyek letérítenek a tervezett vagy vállalt cél felé vezető úton. Ha felismerjük, hol, milyen programok során szökik el az energiánk, megtudjuk azt is, hogyan kell azt megváltoztatni, hogy végre a saját életünket élhessük.

10. Szerződések magammal, másokkal, az élettel

Megtanuljuk, hogyan húzzunk határokat, kit és mit engedjünk be az életünkbe. Megtapasztaljuk, hogyan kezelhetjük úgy a kapcsolatainkat, hogy ne vegyék el az energiát a céljaink megvalósításához.

Az önismereti tanfolyam során teszteket és kérdőíveket használunk. Megvizsgáljuk az eredmények elméleti és gyakorlati hátterét is. Nem csupán “kezelést” végzünk. Az egész módszert a kezedbe adjuk.

A képzésről “tranzakcióanalízis tréning” tanúsítványt is adunk!

Mikor való nekem a tranzakcióanalízis?

7

Párkapcsolati válság esetén

Megromlott a házasságod? Nem találod az igazit? Hamar zátonyra futnak a kapcsolataid? Ennek oka sokszor a hordozott szülői mintákban és berögzött reakciókban keresendő. A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál. Katalizálja a tanácsadói vagy spirituális módszereket is, például az oldásokat. Ha valaki segítő szakemberként illeszti saját praxisába, még gyorsabban célt ér el az ügyféllel való kommunikációjában.

7

Ha a segítő szakmában dolgozol

Olyan kulcsot adunk a kezedbe, amit később a saját klienseidnél is hasznosítani tudsz. A kurzus tömör, gyors és gyakorlatias. Hamar eredményt hoz.

7

Ha úgy érzed, semmire sincs időd

Muszáj mindig elfoglaltnak lenni, vagy leadhatsz a terheidből? Kiderítjük, mi nehezíti meg, hogy beoszd az idődet és hogyan tudsz úgy élni, hogy azáltal közelebb juss a célodhoz.

7

Ha nehezen boldogulsz a gyermekneveléssel

A gyerekekhez való viszonyunkat sokszor a saját mintáink, parancsaink határozzák meg. Keresd meg, mi akadályoz és nyiss új utat a gyermekeidhez! A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál. Katalizálja a tanácsadói vagy spirituális módszereket is, például az oldásokat. Ha valaki segítő szakemberként illeszti saját praxisába, még gyorsabban célt ér el az ügyféllel való kommunikációjában.

7

Ha úgy érzed, nem tudsz érvényesülni

A lámpaláz, a konfliktuskerülés vagy az  állandó bizonytalanság megnehezíti az előremenetelt a karrieredben. Nem kell így lennie! A tranzakcióanalízis modelljeinek ismerete önmagában óriási változást indukál. Katalizálja a tanácsadói vagy spirituális módszereket is, például az oldásokat. Ha valaki segítő szakemberként illeszti saját praxisába, még gyorsabban célt ér el az ügyféllel való kommunikációjában.

7

Ha úgy érzed, egyszerűen megrekedtél

Nőj már fel! Vállalj felelősséget! Figyelj! – ha sokat hallod ezeket, az valamilyen elakadásra, valamilyen gátlásra figyelmeztet. Ismerd fel és oldd fel azokat!

Ha a tanfolyam végén úgy érzed, mégsem azt kaptad, ami a tranzakcióanalízistől vártál 100%-os pénzvisszafizetési garanciát biztosítunk. Ebben az esetben megtérítjük a tanfolyam árát.

Mennyibe kerül az önismereti tanfolyam?

A kétnapos önismereti kurzus ára:
69.000 Ft + Áfa, azaz 87.630 Ft

Ne maradj le! A résztvevők száma limitált!

15 főt tudunk személyesen fogadni, kérjük jelezd ha személyesen vennél részt a programon.

Helyszín: 1125. Budapest, Tusnádi u. 5/a

Önismereti tanfolyam online?

Szeretnénk, ha a földrajzi határok nem jelentenének akadályt! A 2 napos Önismeret felsőfokon – tranzakcióanalízis tréning felnőtteknek online is elvégezhető.

Az online oktatás a Zoom programon keresztül történik. Ennek használatához alap számítógépes tudás elegendő. A beállításokban szívesen segítünk.

Ki vagyok?

Várnai Myrtill pszichológus, közgazdász, az Újrahangolás® Központ és módszer megalkotója vagyok.

Gyakorló pszichológusként úgy éreztem, az embereknek gyorsabb, átláthatóbb megoldásra van szüksége ahhoz, hogy felszabadultabb, boldogabb, teljesebb életet éljenek.

A szakember sok mindent tehet a kliensekért, de a legjobb és leghatékonyabb, ha az ember önmagán tud segíteni. Egy olyan módszert szerettem volna megmutatni, amelyet bárki alkalmazni tud.

Pszichológusként a legnagyobb kihívás, hogy bármennyire szeretnénk, nem léphetünk mi a másik ember helyett. A tranzakció analízis segítségével pontos útmutatót tudunk készíteni. Ennek a módszernek hála sokkal könnyebb változtatni, tenni azért, hogy elérhessük a céljainkat. Hiszek abban, hogy mindenki kezébe veheti a sorsát és aktívan képes tenni azért, hogy kiegyensúlyozottabb, teljesebb, örömtelibb kapcsolata, munkája élete legyen.

Szeretettel várlak!

 Várnai Myrtill

Tranzakcióanalízis tréning vélemények

Számomra teljes felismerést mutatott. Sok mindenben jól gondolkodom, de rájöttem, miért nem tudom véghez vinni. Rengeteget mutatott nekem, és végre elkezdem csinálni. Személy szerint mindenkinek ajánlanám, sőt fogom is. Nincs olyan ember a környezetemben, akinek ne lenne szüksége erre. Az oskolákba is kötelezővé tenném, ha lehetne. Köszönöm.

Csépes Katalin

Nagyon informatív, de egyáltalán nem száraz tanfolyami anyag volt, mind a két nap teljes egészében le tudott kötni. Sok olyan érzést, blokkot tudtam felismerni, aminek létezését érzékeltem, de nem tudtam nevén nevezni és a helyére tenni. Ez ebben a két napban óriási élményt adott. Myrtill elengedési része nagyon különleges volt, nagyon jó lezárást adott a képzésnek.

Lakatos Nóra

Nagyon sok és a mindennapi életemet komolyan befolyásoló viselkedésemre, ill. kommunikációs megnyilatkozásomra derült fény ezen a két napon. Tudtam már azokról a gátló programokról, amik futnak bennem és a családomban, ám ilyen rendszerezetten eddig még nem volt módom erre ránézni. Kiderült sok olyan összefüggés is, amire csak így jöhettem rá, mert talán most volt itt az ideje és most vagyok képes úgy elfogadni, hogy közben nincs már bűntudat és nincs hibáztatás. Rendkívül jó érzés ezek nélkül. Köszönöm, nagyon várom a folytatást.

Török Anita

Hasznos információkkal lettem gazdagabb. Egy letisztult, érthető modul, amely segítségével könnyebben beazonosíthatjuk az egymáshoz, embertársainkhoz való viszonyunkat. Rengeteg volt a képzés során a rácsodálkozás, a felismerés érzése, amely tudatosabb szintre emelte a hétköznapi kommunikációnkat. Hálás vagyok a képzésért, a képzésnek.

Majoros Rita

Önismeret felsőfokon – tranzakcióanalízis tréning

87.630 Ft

(100% pénzvisszafizetési garanciával!)

Törlés

Kérdésed van?

A következő elérhetőségek egyikén vedd fel velünk a kapcsolatot!

E-mail: kapcsolat@ujrahangolas.hu
Telefon: +36 70 381 6348  | +36 70 381 6023