Barion Pixel

A mindennapi megéléseknek gondolatbeli, érzelmi illetve viselkedésbeli vetületei vannak. Azaz amit tapasztalsz ma, amilyen állapotban vagy ma (vagy az adott  pillanatban, percben, órában, és hát tudod, hogy egy adott állapot – szorongás, depresszió, kiúttalanság stb. – elhúzódhat akár hónapokra, de akár évekre is), annak kihatása van szerteágazó további gondolkodásodra, ennek hatására létrejövő érzelmi állapotodra, továbbá ebből következő viselkedésválasztásaidra. Azaz a jövődre.

(Leginkább a gondolataid teremtik meg az érzéseidet, és nem fordítva, mondja E. Tolle. Érdemes ezt a magad életében is megfigyelni, hiszen így tudsz majd változni. Például rosszul érzed magad, ezért meg ezért és ezért… Ez már sok – sok gondolatodnak, hitrendszerednek és egyebeknek a következménye, amit te magad hoztál létre jelen vagy előző életekben, vagy generációkon át megörököltél.)

A megélések tehát további folyamatokat generálnak. Ezek kihatnak környezetedre, családodra, munkahelyedre, testi állapotodra (egészség – betegség), pszichés közérzetedre, alvásodra, energetikádra.

A lépések, amit a rendeződés irányában teszel, előrevivőek. Közérzeted és az életed szempontjából nem mindegy, hogy ezeket a lépéseket megteszed-e vagy sem.

A dolgok nem történnek magától. Sokan pedig inkább nem mozdulnak, a változásokért ugyanakkor tenni kell, valami energiát befektetned. Például kezdheted a megfigyelésekkel.  Minden apró felismerés a könnyebb megélés lehetőségét teremti meg.

Ha ezt teszem, ha így gondolom, akkor vajon más lesz? És megfigyeled. És ha igen, akkor ezt teszed, így gondolkodsz, hogy más legyen. Vagy ezt tetted, így gondolkodtál, de nem volt változás? Akkor lehet, hogy más irányban kell keresned. Hisz nem lehetsz egy kiskutya, aki csak a saját farka körül rohangál. De egy biztos: abbahagyni a megoldás keresését nem érdemes. Lehet, de érdemesebb tovább keresgélned.

Amik szembe jönnek veled, amit megtapasztalsz, azzal dolgod van. Egy helyzet azért kerül eléd, mert üzenhet, taníthat, mutathat neked valamit. Elmehetsz mellette, de akár utána is járhatsz, hogy mit jelez ez számodra. És akkor abból értesz, tanulsz, fejlődsz, haladsz. Kapsz üzeneteket, felismeréseket. És nagyon sok más jót, ami segíti életedet.

Lehet sodródva létezned, de lehet az órákat, a napokat sokkal jobban felhasználnod: tudatosan élned. Akik tudatosan élnek, dolgaikkal előbbre jutnak, mint akik csak sodródnak a hatások káoszában.

Fontosak tehát a felismerési folyamatok. Ezáltal nemcsak könnyebbé tehető az élet, hanem előbb- utóbb eljutsz a megoldásokhoz.

Tapasztalatunk az, hogy érdemes tenni.

Az autónkat elvisszük a szervizbe. Ha jól akarunk bánni vele, akkor nem csak akkor, amikor elromlik, hanem rendszeres ellenőrzésre, kötelező vagy nem kötelező karbantartásra.  De ha elromlott, akkor mindenképpen. Persze ha akarsz vele még közlekedni.

Így érdemes magunkkal is bánni. Lelkünkkel, kapcsolatainkkal, életünkkel, testünkkel.

Mindezen folyamatokhoz kívánom a felfedezések és békés megoldások örömteliségét.

Szeretettel:
Várnai Myrtill