Barion Pixel

Férfi-női minőségek kérdőív kiértékelés

Létezésünk kétpólusú. Minden ember nemiségétől függetlenül tartalmazza a maszkulin (férfi) és a feminin (női) energiákat. Ezek a férfi és női tulajdonságok létezhetnek magas, azaz egészséges és alacsony, azaz sérült minőségben.


A tesztből kiderül, hogy vajon nálad kiegyensúlyozott vagy kiegyensúlyozatlan a benned lévő férfi és női minőség?

1. Egészséges, pozitív női tulajdonságok, minőségek vonatkozásában:

0-6 pont: Jelentős gondok vannak a pozitív, női minőségek terén. Javasolt nekilátni a korrekciónak, hogy életterületeid (anyagi, párkapcsolati, kapcsolati stb.) beinduljanak. Lehet, hogy azt érzed, hogy több tekintetben csak vegetálsz.  

7-11 pont: Sok pozitív női minőséged sérült. Valószínűleg érzed is, hogy bizonyos életterületeid nehezebben működnek. Hogy elégedett legyél életedben, szükséges az alul működő részekkel foglalkoznod, növelned.  

12-17 pont: Egyes pozitív női minőségeid alacsonyak, melyek párkapcsolati gondokat okozhatnak. Javasolt lenne az alul működő jellemzőkkel foglalkoznod, azaz a sérüléseidet felismerned, elengedned, majd az új minőségeket és viselkedési formákat magadba beépítened. Ez azért is szükséges, hogy párkapcsolatod magas minőségű, harmonikus és boldog legyen. Hogy életed összes területe teljes egész legyen. 

18-19 pont: Elfogadható szinten működteted a női minőségeket, de ha még jobbra vágysz, tudsz javítani azon, hogy a benned lévő női energiák még magasabb minőségben, jobban működjenek. 

20 pont: Minden női energia maximálisan jól működik. Gratulálunk!

2. Egészséges, pozitív férfi tulajdonságok, minőségek vonatkozásában: 

0-6 pont: Jelentős gondok, hiányok vannak a pozitív férfi minőségek terén. Javasolt nekilátni a korrekciónak, hogy életterületeid (anyagi, párkapcsolati, kapcsolati stb.) beinduljanak. Lehet, hogy azt érzed, hogy több tekintetben csak vegetálsz. Ahhoz, hogy haladni tudjál, szükséged van magas szintű pozitív férfi minőségeidre. 

7-11 pont: Sok pozitív férfi minőséged sérült. Valószínűleg érzed is, hogy bizonyos életterületeid nehezebben működnek. Hogy elégedett legyél életedben, szükséges az alul működő részekkel foglalkoznod, növelned.  

12-17 pont: Egyes pozitív férfi minőségeid alacsonyak, melyek párkapcsolati gondokat okozhatnak. Javasolt lenne az alul működő jellemzőkkel foglalkoznod, azaz a sérüléseidet felismerned, elengedned, majd az új pozitív minőségeket és viselkedési formákat magadba beépítened. Ez azért is szükséges, hogy párkapcsolatod magas szintű, harmonikus és boldog legyen. Hogy életed összes területe teljes egész legyen. 

18-19 pont: Elfogadható szinten működteted a pozitív férfi minőségeket, de ha még jobbra vágysz, tudsz javítani azon, hogy a benned lévő pozitív férfi energiák még magasabb minőségben, jobban működjenek. 

20 pont: Minden férfi energia maximálisan jól működik. Gratulálunk!

3. Sérült, negatív férfi tulajdonságok, minőségek vonatkozásában:

17-20 pont: A negatív férfi minőségeid erőteljesen gátolnak életedben. Javasolt nekilátni a korrekciónak, hogy életterületeid (anyagi, párkapcsolati, kapcsolati stb.) működni tudjanak. Lehet, hogy azt érzed, hogy több tekintetben csak vegetálsz.  

12-16 pont: Több jelentős negatív férfi minőséged van. Valószínűleg érzed is, hogy bizonyos életterületeid nehezebben működnek. Hogy elégedett legyél életedben, szükséges sérült részeiddel foglalkoznod.

4-11 pont: Van néhány sérült férfi minőséged, melyek párkapcsolati gondokat okozhatnak. Javasolt lenne a negatív tulajdonságaiddal foglalkoznod, azaz a sérüléseidet felismerned, elengedned, majd az új minőségeket és viselkedési formákat magadba beépítened. Ez azért is szükséges, hogy párkapcsolatod magas minőségű, harmonikus és boldog legyen. Hogy életed összes területe teljes egész legyen. 

1-3 pont: Elfogadható szinten működteted a férfi minőségeket, de ha még jobbra vágysz, tudsz javítani azon, hogy a benned lévő pozitív férfi energiák még magasabb minőségben, jobban működjenek. 

4. Sérült, negatív női tulajdonságok, minőségek vonatkozásában:

17-20 pont: A negatív női minőségeid erőteljesen gátolnak életedben. Javasolt nekilátni a korrekciónak, hogy életterületeid (anyagi, párkapcsolati, kapcsolati stb.) működni tudjanak. Lehet, hogy azt érzed, hogy több tekintetben csak vegetálsz.  

12-16 pont: Több jelentős negatív női minőséged van. Valószínűleg érzed is, hogy bizonyos életterületeid nehezebben működnek. Hogy elégedett legyél életedben, szükséges sérült részeiddel foglalkoznod.

4-11 pont: Van néhány sérült női minőséged, melyek párkapcsolati gondokat okozhatnak. Javasolt lenne a negatív tulajdonságaiddal foglalkoznod, azaz a sérüléseidet felismerned, elengedned, majd az új minőségeket és viselkedési formákat magadba beépítened. Ez azért is szükséges, hogy párkapcsolatod magas minőségű, harmonikus és boldog legyen. Hogy életed összes területe teljes egész legyen. 

1-3 pont: Elfogadható szinten működteted a női minőségeket, de ha még jobbra vágysz, tudsz javítani azon, hogy a benned lévő pozitív női energiák még magasabb minőségben, jobban működjenek.

A teszt elvégzésével világossá válhatott számodra, hogy hol van elakadásod, melyek a fejlesztendő területeid, minőségeid.

férfi és nő energiák ebook

Ahhoz, hogy jól megértsd ennek hátterét, szeretettel ajánljuk és javasoljuk neked olvasásra és önfejlesztésre a feminin és maszkulin energiákról és szerepekről szóló szakmai ebook-unkat! Tudományos, mégis könnyed, jól feldolgozható, önmunkára kiváló alapanyag, mely a napjainkban előforduló legrelevánsabb problémákon, példákon, jelenségeken keresztül mutatja be, hol vannak a leggyakoribb hibák, ezek honnan erednek, és mi az a cél, ami felé haladni szükséges ahhoz, hogy a tudatos jelenlét, szeretet és elfogadás megteremetésével emeljük női és férfi minőségeinket.

Részletesebben érdekel?
Szeretnéd tudni, hogy mit jelentenek az egyes minőségek?

Vedd magad elé az eredményeket és úgy olvasd át a kifejtéseket!
(Az alábbi kifejtéseket rájuk kattintva tudod megnyitni.)

1. EMPÁTIA

Mit is jelent együtt érzőnek lenni? Az empátia a kapcsolatodban azt jelenti, hogy képes vagy a másikat megérteni, átérezni. Az érzéseit, a problémáit, nehézségeit és a fájdalmát is. Képesség arra, hogy azonos vagy hasonló érzéseket élj meg. Érzékeny vagy a társadra, tudsz osztozni, közösséget vállalni az érzéseivel. Mellette állsz, szívből tudod támogatni és megérteni őt.

Olyan beleérző képesség, mellyel a másik lelkiállapotába tudod helyezni magad. Saját élményként tudod megélni az ő érzéseit. Az empátia kialakulásában jelentős szerepe van a szülői nevelésnek és mintáknak. Egész egyszerűen a segítőkész, támogató szülők példaképként szolgálnak a gyermek számára. Ez sajnos fordítva is így van, hiszen egy rossz szülői példa, rideg, ingerszegény, esetleg családi erőszaktól sem mentes környezet a veleszületett empátiás készséget szinte eliminálhatja. Ugyanakkor az is igaz, hogy az empátiás készség személyiség függő is. 

Eredményed: 

5 pont: egészséges, magas minőségben működteted 

4 pont: kisebb korrekcióra szükség lehet

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság terület fejlesztése. 

0-2 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

2. GONDOSKODÁS, TÖRŐDÉS

Ez azt jelenti, hogy szívesen foglalkozol a társaddal, fontos számodra a jólléte, a biztonsága. Tiszteletteljes és figyelmes vagy. Jellemez előzékenység, udvariasság, együttműködés. Szeretettel állsz az oldalán, figyelembe veszed az ő érdekeit, érzéseit, igényeit. Meglátod a szükségleteit, segítesz a dolgaiban, a gondját viseled. Élteted a másikat és tudja, mindig számíthat rád.

Lehetséges, hogy már szüleidet sem láttad gondoskodni a másikról, nem voltak kedvesek egymással, és veled sem voltak odafordulók és segítőkészek. Az is előfordulhat, hogy a gondoskodás hiánya, mint minta, generációról generációra öröklődik az apai vagy anyai ágadon, te pedig ebbe a viselkedésmintába tanultál bele. Kapcsolatokban a gondoskodás hiánya lehet a szeretet kifejezésének képtelensége, vagy kisebb-nagyobb sérülése. 

Eredményed: 

5 pont: egészséges, magas minőségben működteted 

4 pont: kisebb korrekcióra szükség lehet

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság terület fejlesztése. 

0-2 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

3. TÁRSASÁG ORIENTÁLTSÁG

Társaság orientáltság alatt, mint feminin energia azt értjük, hogy kedves vagy nyitott és érdeklődő. Szeretsz másokkal kapcsolatot létesíteni, komfortosan viselkedsz, mozogsz társaságban. Igényled a másokhoz való kapcsolódást, szeretsz beszélgetni. Visszajelzésként is azt kapod, hogy vidám, melegszívű, mosolygós, kedves vagy. Ha inkább érzed azt, hogy magadnak való vagy, esetleg introvertált, inkább befelé élsz, közömbös vagy mások iránt, kicsit távolságtartó, magányos, zárkózott típus, akkor egyértelműen ezen a sérült minőségen dolgoznod kell.

Lehet, felismered ezeket a tulajdonságokat, de az is lehet, hogy szokták rád mondani, hogy olyan mogorva vagy, azt hiszik, nem mutatod ki az érzéseidet, nehezen nyílsz meg, nem szeretsz barátkozni, sem magadról beszélni.

Eredményed: 

5 pont: egészséges, magas minőségben működteted 

4 pont: kisebb korrekcióra szükség lehet

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság terület fejlesztése. 

0-2 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4. ÁRADÓ, ALKALMAZKODÓ, SIMULÉKONY MINŐSÉG

Mit is jelent egy áradó, alkalmazkodó, simulékony személyiség? Azt, hogy képes vagy illeszkedni a társadhoz, szokásaidban rugalmas vagy. Tudsz megbocsájtani és elengedni. Befogadó, odaforduló és megértő a viselkedésed. Könnyen veszed a változást, ügyesen adaptálódsz az új dolgokhoz. Kedves vagy, mosolygós, szeret teljes és szerethető. Jellemed lágy és simogató.

A kapcsolatokban nem csak a kompromisszumra való képesség, hanem annak minősége is nagyon fontos. Hiszen nem mindegy, hogy az alkalmazkodás úgymond magától jön-e, őszinte és örömöt okoz vagy képmutató és megerőltetést jelent. Azt is fontos megjegyezni azonban, hogy amint ezek a tulajdonságok az egészséges határon túllendülnek, ott már beszélhetünk akár egy romboló alávetettségről, túlzott engedelmességről, szolgalelkűségről. Ha nem érzel megértést, felszabadult közeledést, testi és lelki intimitásra igényt, elhalványult a szeretetteljesség, akkor épp itt az idő ezt a női minőségedet rendbe szedni.     

Eredményed: 

5 pont: egészséges, magas minőségben működteted 

4 pont: kisebb korrekcióra szükség lehet

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság terület fejlesztése. 

0-2 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

5. AUTONÓMIA

Az autonómia, mint maszkulin tulajdonság és minőség egy nagyon komplex dolog. Magában foglalja a függetlenséget, a szabadságot, egy érett személyiséget feltételez. Egy autonóm személy érzi, hogy szabadon élhet, dönthet, tehát belső személyiségében éli meg a szabadságot.

Határozott, van belső tartása, önmagát képes szabályozni. Ismeri és be is tartja a társadalmi viselkedés szabályait. Jó értékrendű, felelősségteljes. 

Eredményed: 

5 pont: egészséges, magas minőségben működteted 

4 pont: kisebb korrekcióra szükség lehet

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság terület fejlesztése. 

0-2 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

6. BELSŐ ERŐ

A belső erő valójában jelent megfelelő önértékelést, jó problémamegoldó képességet, felelősségvállalást, egészséges önérvényesítést, tudatosságot, akaraterőt, objektivitást. A minőségi belső erővel rendelkező ember határozott, józan ítélőképességű, aki az élet adta feladatokra tanulási lehetőségként, kihívásként tekint. Képes küzdeni, határokat állítani, nemet mondani, meríteni a sikereiből, építkezni a kritikákból.

Ha gyakran feladunk dolgokat, úgy érezzük, csak sodródunk az élettel, nehezen viseljük a negatív kritikát, nehéz az elengedés, jellemez kishitűség esetleg pánikra való hajlam, probléma esetén hárítás, akkor máris megvan az egyik fejlesztendő terület a személyiségünkben. 

Eredményed: 

5 pont: egészséges, magas minőségben működteted 

4 pont: kisebb korrekcióra szükség lehet

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság terület fejlesztése. 

0-2 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

7. ÖNÁLLÓSÁG

Az önállóság két aspektust is magában foglal. Egyrészt gazdasági függetlenséget is jelent, másrészt pedig érzelmi stabilitást. Feltételez megbízhatóságot, felelősségteljességet. Egészséges maszkulin energiaként képessé tesz a jelenben élni, aktívan, szorgalmasan, kötelességtudóan tevékenykedni, biztonságot teremteni, jól menedzselni az életet.

Ha az önállóság hiányzik a személyiségből, akkor jelentkezik az igény egy mástól várt irányításra, támogatásra, odafigyelésre, nevelésre, akár munkában, akár magánéletben.

Eredményed: 

5 pont: egészséges, magas minőségben működteted 

4 pont: kisebb korrekcióra szükség lehet

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság terület fejlesztése. 

0-2 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

8. KONSTRUKTIVITÁS

A konstruktivitás egy olyan teremtő, alkotó, építő erő, mely szolgálja az előre jutást, a haladást, a fejlődést. Értjük alatta a külvilág felé mutatott nyitottságot, kreativitást, jó problémamegoldó képességet. Egy konstruktív minőségi energia intuitív, alkotó, aktív és sikeres személyiségre mutat.

Ha úgy érzed, a gondolataid nem szárnyalnak, nem tudsz alkotni, hatékonyan működni, nehéz a boldogulás, ha passzivitás, melankólia, esetleg depresszív hajlam jellemez, máris világossá válhat, hogy ebben az energiaminőségben sérültél, blokkolva vagy.   

Eredményed: 

5 pont: egészséges, magas minőségben működteted 

4 pont: kisebb korrekcióra szükség lehet

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság terület fejlesztése. 

0-2 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

9. ELIDEGENEDÉS

Az elidegenedés valójában egy sérült, zárkózott, befelé forduló személyiséget feltételez. Eredhet a törődés, gondoskodás, odafigyelés hiányából is, de örökölt viselkedésminta is lehet.

Ez a viselkedés elutasító, közömbös, elhidegült, melankólikus, akár passzív és depresszív is. Szinte teljesen ellehetetleníti a másokhoz való kapcsolódást, sőt akár a szerethetőséget is. 

Eredményed:

5 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4 pont: jelentős korrekcióra van szükség

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság elhagyása 

1-2 pont: kevéssé működteted az adott minőséget. Ha viszont a teljességre törekedsz, javasolt korrigálni  

0 pont: nem működteted azt a negatív tulajdonságot, viselkedést 

10. DOMINANCIA

Más szavakkal uralom, fölérendeltség, elsődlegesség. Domináns viselkedéssel tudatosan vagy akár tudattalanul elnyomjuk társunkat, nem hagyva teret, hogy felnőtt, önálló, kerek egész legyen, aki így könnyen tükröt mutathat, hiszen az elnyomás túlalkalmazkodóvá, függővé, önállótlanná teszi a másik felet, de az is előfordulhat, hogy eleve egy szintén minőségeiben sérült társat választunk.

A dominancia kizárja a megértést, tiszteletet, a fair együttműködést. Bár agresszivitást nem jelent, ne tévesszük össze ezt a tulajdonságot egy egészséges, határozott férfierővel. Nagyon érdekes, hogy megnyilvánulhat önzőségben, túlzott elvárásokban, mellőzésben, kritikákban, játszmákban, erős kontrollban is. 

Eredményed: 

5 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4 pont: jelentős korrekcióra van szükség

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság elhagyása 

1-2 pont: kevéssé működteted az adott minőséget. Ha viszont a teljességre törekedsz, javasolt korrigálni  

0 pont: nem működteted azt a negatív tulajdonságot, viselkedést 

11. FÉLELEM A KAPCSOLATOKTÓL

A kapcsolatoktól való félelem azt jelenti, hogy az egyén gyakorlatilag képtelen hagyományos, normális kapcsolatot felépíteni, fél az elköteleződéstől, a lehetséges sérülésektől. Nagyon nehéz, vagy szinte képtelenség igazán közel kerülni hozzá. Igazán mély érzelmeket nem, vagy nehezen él meg, kapcsolatai sokszor felszínesek, nem hosszú távúak.

Meghúzódhatnak a háttérben múltbéli sérülések, a szabadság elvesztésétől való félelem, kötődési problémák, visszautasítástól való félelem, éretlenség, felnőni nem akarás, bizalomra való képtelenség.     

Eredményed: 

5 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4 pont: jelentős korrekcióra van szükség

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság elhagyása 

1-2 pont: kevéssé működteted az adott minőséget. Ha viszont a teljességre törekedsz, javasolt korrigálni  

0 pont: nem működteted azt a negatív tulajdonságot, viselkedést

12. AGRESSZIÓ, ERŐSZAKOSSÁG, PUSZTÍTÁSI, ROMBOLÁSI VÁGY

Az agresszív viselkedés a dühből, haragból, méltatlankodásból vagy a lázadásból ered. Egyfajta energia, ami nem építő módon nyilvánul meg. Erőszakos viselkedés, akaratosság, romboló, pusztító energia. Elnyomást, dominanciát, félelmet, szomorúságot, szorongást szül. Eliminálja a békés, megértő, szeretteljes kapcsolat lehetőségét.

Ez a sérült maszkulin energia az esetek nagy részében családi mintaként öröklődött, gyermekkorunkban eltanult viselkedési mód, amely felnőttként a tudattalanban aktívan működik. Frusztrált, károkozó, támadó viselkedés, mely aktív és passzív formában is megnyilvánulhat. Tehetetlenség, kudarcélmény, stresszhelyzet is aktiválhatja az indulatosságot, agresszív viselkedést ami fizikai és pszichés veszélyt is jelenthet egyaránt. 

Eredményed: 

5 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4 pont: jelentős korrekcióra van szükség

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság elhagyása 

1-2 pont: kevéssé működteted az adott minőséget. Ha viszont a teljességre törekedsz, javasolt korrigálni  

0 pont: nem működteted azt a negatív tulajdonságot, viselkedést 

13. TEHETETLENSÉG

A tehetetlenség passzivitást, céltalanságot jelent. Akár egy múltban gyökerező komoly probléma is lehet az oka, akár a túlzott kényelmességre való hajlam. Egy tehetetlen ember gyakran azt gondolja magáról, hogy semmire sem képes, éppen ezért a dolgok megvalósulásáért semmilyen erőfeszítést nem tesz.

Személyiségfejlődésében passzivitása miatt elmaradt, gyakran szerencsétlennek érzi magát, jellemzi önsajnálat, kishitűség, változtatásra való képtelenség. 

Eredményed: 

5 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4 pont: jelentős korrekcióra van szükség

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság elhagyása 

1-2 pont: kevéssé működteted az adott minőséget. Ha viszont a teljességre törekedsz, javasolt korrigálni  

0 pont: nem működteted azt a negatív tulajdonságot, viselkedést

14. TÚLALKALMAZKODÁS

A túlalkalmazkodás egy kifejezetten erősen, sérült módon megnyilvánuló alávetettséget, engedelmességet jelent. Egy ilyen személyiségtulajdonsággal rendelkező egyénnek általában nincsenek saját céljai, energiáit arra összpontosítja, hogy a másik fél céljait valósítsa meg, a partnere igényeit szolgálja ki, sokszor teljesen függetlenül attól, hogy erre valós igény van-e.

Sok feleség, nő rituálisan gondoskodik a családról vagy a párjáról, holott lehet, hogy a mindig tökéletesre vasalt ing helyett nagyobb örömöt okozna egy beszélgetés akár. A túlalkalmazkodás valójában passzivitást, az autonómia hiányát is feltételezi. Egészségtelen minőségben szimbolizál túlzott elfogadást, alárendelődést, beolvadást, szolgalelkűséget.

Eredményed: 

5 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4 pont: jelentős korrekcióra van szükség

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság elhagyása 

1-2 pont: kevéssé működteted az adott minőséget. Ha viszont a teljességre törekedsz, javasolt korrigálni  

0 pont: nem működteted azt a negatív tulajdonságot, viselkedést

15. HAJLAM A PÁNIKRA

A pánik a félelem, a rettegés egyik formája. Ősi félelem. Félelem az elhagyatottságtól, egyedülléttől, egyedül maradástól, haláltól. Akkor jön elő, amikor úgy érzed, hogy a környezeted korlátoz bizonyos dolgok elérésében, vagy birtoklásában, illetve amikor a külvilágból érkező ingerek megbénítanak. Ilyenkor elveszíted a kontrollt a viselkedésed felett.

Leggyakrabban váratlanul tör elő, amikor úgy érzed, hogy akár tudattalanul, de csak félelemmel tudsz reagálni az adott helyzetre. Olyan kétségbeesett cselekvés, rémület, mely felülbírálja a józan észt és a viselkedési normákat is.

Eredményed: 

5 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4 pont: jelentős korrekcióra van szükség

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság elhagyása 

1-2 pont: kevéssé működteted az adott minőséget. Ha viszont a teljességre törekedsz, javasolt korrigálni  

0 pont: nem működteted azt a negatív tulajdonságot, viselkedést

16. HAJLAM A HISZTIRE

A hisztis viselkedés az akaratos, erőszakos viselkedés egy formája. A pánikhoz hasonlóan akkor jön ez elő, amikor a környezeted korlátoz bizonyos dolgok elérésében, vagy birtoklásában. A hiszti is egy olyan agresszív viselkedés, mely eredhet dühből, haragból, méltatlankodásból és lázadásból is.

Olyan energia, ami nem építő módon nyilvánul meg. Jelenti a harag kitörését és szélsőséges kifejezését, mely nőknél és férfiaknál egyaránt jellemző lehet. A fáradtság, a szégyen, a frusztráció és a visszautasítottság mind olyan szituáció mely válthat ki dühöt, haragot, így torkollhat hisztis megnyilvánulásban. Ilyenkor társunkat igazságtalan, irracionális és szélsőséges támadásoknak tehetjük ki. A visszafojtott érzelmek legtöbb esetben kéz a kézben járnak az indulatok nem megfelelő kezelésével, ami akarva akaratlanul repíthet egy hiszti rohamba.

Eredményed: 

5 pont: jelentős problémák jelentkeznek a párkapcsolatodban a nem megfelelő működésed miatt. A legtöbb életterületed nehezen halad előre.

4 pont: jelentős korrekcióra van szükség

3 pont: erősen javasolt a tulajdonság elhagyása 

1-2 pont: kevéssé működteted az adott minőséget. Ha viszont a teljességre törekedsz, javasolt korrigálni  

0 pont: nem működteted azt a negatív tulajdonságot, viselkedést

A teszt elvégzésével világossá válhatott számodra, hogy hol van elakadásod, melyek a fejlesztendő területeid, minőségeid.

férfi és nő energiák ebook

Ahhoz, hogy jól megértsd ennek hátterét, szeretettel ajánljuk és javasoljuk neked olvasásra és önfejlesztésre a feminin és maszkulin energiákról és szerepekről szóló szakmai ebook-unkat! Tudományos, mégis könnyed, jól feldolgozható, önmunkára kiváló alapanyag, mely a napjainkban előforduló legrelevánsabb problémákon, példákon, jelenségeken keresztül mutatja be, hol vannak a leggyakoribb hibák, ezek honnan erednek, és mi az a cél, ami felé haladni szükséges ahhoz, hogy a tudatos jelenlét, szeretet és elfogadás megteremetésével emeljük női és férfi minőségeinket.

Kik vagyunk mi?

Várnai Myrtill vagyok,
klinikai szakpszichológus, közgazdász,
az Újrahangolás® módszer megalkotója

Több évtizedes tapasztalatom van gyakorló pszichológusként, de azt láttam, hogy az embereknek gyorsabb, azonnali megoldásra van szükségük. Ehhez alkottam meg az Újrahangolás szellemi-lelki módszerét, ami gyorsabb segítséget nyújt, mint eddig bármilyen terápiás folyamat.

Horváth Evelin vagyok,
a Férfi és női energiák a párkapcsolatokban című e-könyv szerzője
az Újrahangolás® Központ vezetője és tanácsadója

Nőként, édesanyaként, tanácsadóként, vagy éppen cégvezetőként állandó egyensúlyozás az életem a különböző szerepeim között. Hol az egyik, hol a másik kerül előtérbe, tudom milyen nehéz időt szakítani a testi-lelki-szellemi egészség megőrzésére. Én már megjártam azt az utat, amire te most készülsz rálépni. Ha szeretnéd megtalálni az egyensúlyt, a harmóniát és elérni a céljaidat, gyere és fogom a kezed.

Jogi nyilatkozat:

A kérdőívek szerzője Várnai Myrtill és Horváth Evelin. A szövege tartalma szerzői jogilag védett. Minden jog, így különösen a sokszorosítás, a terjesztés és fordítás joga fenntartva. A mű a szerző írásbeli hozzájárulása nélkül részeiben sem reprodukálható, elektronikus rendszerek felhasználásával nem dolgozható fel, azokkal nem sokszorosítható és nem terjeszthető, valamint semmiféle szakmai kezelésre vagy csoportos folyamatra (mint például csoportos meditáció) nem használható fel. Kizárólag egyéni felhasználásra készült. Az kérdőívek egyedüli felhasználója, tulajdonosa a Fényközpont Kft, valamint az Újrahangolás® Képzési, Tanácsadói és Módszertani Központ.