Barion Pixel

Gyermekcoaching gyorsítópályán!

Gyakorlatközpontú szuper intenzív gyermekcoach képzést indítunk a nyáron.

Alap- és mesterképzés egyben, 15 nap alatt, a szülő-gyermek életvezetési tanácsadóvá válásodhoz.

Gyermekcoach szuper intenzív képzés azoknak, akik egyszerre, 15 napon belül szeretnék elvégezni az alap- és mesterképzésünket.

Ha coachként vagy pedagógusként professzionális szinten szeretnél gyermekekkel foglalkozni, ám a tudományos/materiális megközelítésen túl egyszerre a szellemi-lelki módszereket is megismernéd, akkor a szuper intenzív coaching szemléletű gyermek- és ifjúsági tanácsadói foglalkozás való neked.
Gyakorlati képzés, ahol az Újrahangolás® módszerét is elsajátítod.

Kiknek szól igazán a szuper intenzív coaching szemléletű gyermek- és ifjúsági tanácsadói foglalkozás?
Hogyan hasznosíthatom?

Olyanokat várunk, akik elkötelezettséget éreznek, hogy segítsenek környezetüknek és megoldásokat kínáljanak.

A mostani bonyolult helyzet miatt sokak számára remek lehetőség az átképzésre a gyermekcoaching, hiszen főállásban, vállalkozóként dolgozhatsz gyermekcoach tanúsítványunkkal.

Ha már szakmád miatt egyébként is gyerekekkel foglalkozol, akkor szintén jó helyen vagy, mivel a képzésen egy sor olyan gyakorlati módszert ismersz majd meg, ami segít a munkádban.
(Fontos tudnod, hogy a képzés nem jogosít fel pszichológiai, pszichoterápiai, terápiás, illetve gyógyítói tevékenység végzésére, de life coaching tevékenységre igen.)

Szuper intenzív képzésünk azért nagyszerű, mert egyszerre tanulod meg alapképzésünk tudományos és mesterképzésünk szellemi-lelki módszereit, egyedülálló komplex tudást biztosítva így számodra gyermekcoachként.

Mit csinál egy gyermekcoach?

Szülő-gyermek életvezetési tanácsadó leszel.

A gyermekcoach, azaz a szülő-gyermek életviteli tanácsadó, beszélgetések és sajátos foglalkozások sorával segíti, támogatja a hozzá fordulókat, a megoldást keresőket, a változásra kész szülőket, gyermekeket.

Képzésünk segít saját gyermek nevelésében, megértésében, problémák, krízisek kezelésében, bármiféle tünet saját forrásból történő rendezésében is. A nevelést átgondoltabbá és könnyebbé teszi, a folyamat során a szülő-gyermek kapcsolat rendeződni tud, a gyermekek és a szülők végre felszabadultak, boldogok lesznek. Ezáltal az élet arról tud szólni, ami valóban lényeges és fontos.

Milyen eredményeket érhetsz el
általános gyermekcoachként?

Hogy csak néhány példát említsünk arra, mennyi mindenben segíthetsz a szülőknek-gyermekeknek a szuper intenzív képzésünk első felében elsajátított módszerekkel.

Kommunikációs nehézségek

Előtte: veszekedések, konfliktusok, játszmák.
⇢ Eredményként helyére hatékony, minőségi kommunikáció, harmónia, béke lép, versengés helyett megállapodás lesz.

Hiszti, dramatikus jelenetek

Előtte: ellenállás, önmérséklet elvesztése, szándékos bosszantása másoknak, sértődékenység, túlérzékenység. 
⇢ Eredményként helyére a tudatosság, az értés, a jó önkifejezés, az együttműködés lép.

Beilleszkedési problémák

Előtte: devianciák, agresszió, szabályszegések, bohóckodás, “nehéz gyerek” kategória, szembeszegülés az elvárásokkal.
⇢ Eredményként helyére pozitív kapcsolódás másokhoz, norma szerinti magaviselet lép.

Motiváció, szorgalom hiánya

Előtte: érdektelenség, lustaság, eredménytelenség, tanulási nehézségek, részképességzavarok.
⇢ Eredményként helyére pozitív hozzáállás, szorgalom, életkedv, nyugalomban történő feladatválallás, érdeklődés lép.

Önbizalomhiány

Előtte: helyes önértékelés hiánya, kisebbrendűségi érzés, visszahúzódó, zárkózott személyiség, befelé fordulás, problémás kapcsolódás másokhoz.
⇢ Eredményként helyére magabiztosság, asszertivitás, kompetens magatartás, önelfogadás, helyes önértékelés lép. A gyermek kiáll magáért.

Zavar a társas kapcsolatokban

Előtte: testvérkapcsolatoknál, társas kapcsolatoknál zavar, ellenségeskedő viselkedés testvéri viszonyokban, társas kapcsolatoknál, kötődési problémák, szorongás.
⇢ Eredményként a gyermek együttműködővé válik ezen a területen is.

Gyermekkori alvásproblémák

Eddig: nem alszik, felriad, felsír, forgolódik, virraszt, éjszaka ordít, vígasztalhatatlan
⇢ Helyette alvás.

Nyugtalanság, félelem

Eddig: félelem valamitől, láthatatlan dolgoktól is akár, fél a sötétben, bizonyos helyiségekben
⇢Helyette megnyugvás, békés állapot.

Milyen eredményeket érhetsz el
szellemi-lelki gyermekcoachként?

Hogy csak néhány példát említsünk arra, mennyi mindenben segíthetsz a szülőknek-gyermekeknek azokkal a szellemi-lelki módszerekkel, amiket a szuper intenzív képzés második részében ismerhetsz meg.

Figyelem problémák

Előtte: figyelemhiányos (nehezére esik a figyelem megtartása, kerüli a tartós mentális erőfeszítést igénylő feladatokat, elveszít dolgokat, feledékeny, könnyű elvonni a figyelmét, nem fejez be dolgokat) és túl aktív vagy hiperaktív (izeg-mozog, babrál kezével lábával, fészkelődik, rohangál, ugrál olyan helyzetekben amikor az nem helyénvaló, gyakran túlzó mennyiségű beszéd jellemzi, nehezére esik a várakozás, félbeszakít másokat, impulzív, utasításokkal szemben ellenálló).
⇢ Eredményként helyére nyugodtság, kezelhetőség lép.

Viselkedés, magatartás zavarok

Előtte: verekedés, rongálás, lopás, hazudozás, csavargás, kimaradás, szülői szabályok megszegése, mások vagy állatok bántalmazása, megfélemlítése, erőszakosság, önmérséklet gyakori elvesztése, vitatkozás felnőttekkel, bosszúállás (a viselkedészavar jelentős károsodást okoz a szociális, iskolai foglalkozási működésekben).
⇢ Eredményként helyére szeretetteli kapcsolódás és együttműködés lép.

Tanulási problémák

Előtte: olvasási, számolási, írásbeli kifejezési, megértési zavarok, iskolai készségek zavara, mozgászavar, koncentrációs problémák.
⇢ Eredményként a gyermek jó kedvvel tanul, eredményei javulnak, képességei fejlődnek.

Szorongás

Előtte: szeparációs szorongás (otthontól, szülőtől, játéktól való elválás, önálló lefekvés vagy alvás elutasítása), teljesítményből adódó szorongás, félelem állatoktól.
⇢ Eredményként béke, kiegyensúlyozottság jelenik meg.

Depresszív állapot

Előtte: melankólia, szélsőséges introverzió.
⇢ Eredményként életöröm, vidámság, kinyílás, megnyílás jelenik meg.

Táplálkozási zavar kezdete

Előtte: nem evés, túlzott fogyókúra, kontrollálatlan túlevés, meghízás.
⇢ Eredményként kiegyensúlyozott kapcsolat az étellel, egészséges, a valódi szükségletek szerinti étkezés jelenik meg.

Szellemi-lelki gyermekcoachként olyan eszköztárat adunk a kezedbe, amivel a fentiekhez hasonló problémásabb esetekben is támogatást tudsz nyújtani. 
Szuper intenzív képzésünk második részében magát az Újrahangolás® módszert ismerheted meg, melynek egyedisége a gyors, azonnal alkalmazható megoldásaiban rejlik. A tudományos pszichológiát spiritualitással ötvözve éri ezt el.

De mégis, hogyan kell ezt elképzelnem a gyakorlatban?
Nem ezt csinálja egy gyermekpszichológus?

Mi a gyermekcoaching?

A gyermekcoaching egy szülőnek, gyermekeknek szóló pszichoedukáció. Pszichoedukáló szolgáltatás. A szülő ismereteket tud szerezni magáról, saját működéséről, gyermeke működését megérti.

Önismeret és gyermekismeret. A coach adott esetben – sokszor – többet foglalkozik, beszélget a szülővel, mint a gyermekkel. A gyermekcoaching a működések értésével, megértetésével segít abban, hogy a gyermek és szülő közti kapcsolat együttműködés legyen.
Ne civakodás.

A gyermekcoach beszélgetéssel, sajátságos eszköztárával segíti a gyermeket. Akár egy egyszemélyes szakkört is elképzelhetsz: játszanak, beszélgetnek, gyermekönismeretre és a társas kapcsolatok érték szerinti működtetésére tanítja a gyermeket. Eközben a gyermek épül, rendeződik.

A szülőnek pedig a gyermeknevelés művészetét tanítja meg, hogy az ne kínkeserves legyen. Segíti azt, hogy anyából és apából tudatos szülő váljon, és hogy a gyermekekkel való együttélés, a gyermeknevelés örömteli legyen.

A gyermekcoach lehet a gyermek beszélgetőtársa is, hiszen a gyermekeknek sokszor nincs kivel megosztaniuk a problémáikat. A coach ebben is segítséget tud nyújtani.

Egy alternatív lehetőség, választás, melynek szerepe akkor jön el, amikor még nincs baj, de valamit már érzékel a szülő, vagy meg akar előzni.

És mi nem?

A gyermekcoaching nem terápia. Nem pszichológiai vagy pszichoterápiás szolgáltatás.

A gyermek részéről egyfajta szakkör, játékos önismeret, beszélgetés.

Prevenció, megelőzés célzatú, hogy nagy problémák ne alakuljanak ki, ne hatalmasodjanak el. Sok gyermek már csak akkor kerül ellátó rendszerbe, amikor már nem pszichológusra van szükség, hanem egyből gyógyszeres kezelésre.

A gyermekcoach szerepe akkor jön el, amikor a szülőben még nem merül fel a pszichológiai ellátás, de a csírájában megjelenő zavarokon mégis szeretne segíteni.

A felnőttek semmit nem tanulnak az iskolában sem magukról, sem pedig a gyermeknevelésről. Úgy csöppennek a gyermeknevelésbe, hogy lényegében semmit nem tudnak arról. Egy kincset kapnak a kezükbe. Útmutató nélkül.

A gyermekcoach célja, hogy boldog szülő neveljen boldog gyermeket. A szülő ismerje meg magát is és a gyermekét is. Tanuljon meg “gyermekül”.

Gyermekcoachként neked köszönhetően a szülő tudatossá válik, megismeri önmagát és gyermekét. Boldog szülő fog boldog gyermeket nevelni. Megelőzve ezzel a problémák elhatalmasodását.

Az Újrahangolás® egy új elengedési technika, mely a pszichológia, a spiritualitás és a coaching hármasából született meg.

Egy új szellemi-lelki módszer, mely a meglévő technikáknál teljesebb és gyorsaságával azonnal megoldást ad a kézbe a vágyott, szebb és jobb élet eléréséhez.

Az Újrahangolás® mindenféle módszerbe beilleszthető, minden módszer kiegészíthető vele.
Nem kötött semmiféle valláshoz vagy világnézeti megközelítés fogalmi rendszeréhez.

Egy olyan egységes, ugyanakkor összetett eszközrendszer, amely magában foglalja (integrálja és szintetizálja) a tudatos viselkedés megváltoztatását célzó, korunkban ismert leghatékonyabb kezelési eljárásokat, melyek tartós pozitív változás elérését teszik lehetővé.

Többek közt:

– a fókuszterápiát (Gendling),
– David R. Hawkins kutatásait és az Elengedés módszerét,
– az imaginációs, képzeleti technikákat,
– a relaxációt,
– az NLP-t,
– az epigenetikai ismereteket,
– a transzgenerációs oldást,
– a keleti hagyományok meditációs módszereit,
– a tranzakcióanalízist,
– a pozitív pszichológiát,
– illetve az alternatív lélekgyógyászati módszereket.

Az Újrahangolás® szemlélet és megoldási módszer együtt: tanít, nevel, technikát ad, önállósít. Segítségével megvalósítható a békesség, a szeretet, a harmónia a magánéletben, a társas kapcsolatokban, a munkahelyi környezetben.

Hogyan tud segíteni az Újrahangolás®?

Az Újrahangolás® olyan szemléletbeli megközelítés és gyakorlatban visszaigazolt megoldási módszer, amely tartós pozitív átalakulást tesz lehetővé a magánéletben és a munkában, mint például a lelki, mentálhigiénés állapotban, az anyagi előre jutásban, párkapcsolatban, a gyermeknevelésben, családi, rokoni kapcsolatokban.

Az Újrahangolás® alkalmazásával elérheti, hogy:
– a test – lélek– szellem egységes „rendszert” alkosson,
– a „testmező” megtisztuljon (ez a kvantumfizikai kutatások által azonosított „Human Body Field”)
– az egyén saját akaratából be tudjon kerülni valódi áramlásába (a FLOW-ba) minden nap,
– ezáltal megélje a teljes belső békét, a boldogságot, a harmóniát és a felszabadultság érzését.

A módszer használatával pár hónap alatt elérhető a test-lélek-szellem rendszerének „tiszta” állapota, mely alapja annak, hogy bárki képessé váljon átgondolt döntéseket hozni, eredményesen élni, dolgozni, társkapcsolatban lenni.

Nézd meg videón!
Várnai Myrtill az Újrahangolás® módszeréről: 

Szuper intenzív képzésünk 8 modulból áll.

Mind elvégzése szükséges ahhoz, hogy egyszerre általános és szellemi-lelki gyermekcoach legyél.

(Ha érdekel az egyes modulok részletes tartalma, csak kattints rájuk a lenyitáshoz.)

1. Önismeret felsőfokon felnőtteknek (tranzakcióanalízis tréning) - 2 nap

A tranzakcióanalízis, mint komplex módszer modelleken keresztül nagyon frappánsan mutatja meg bárki számára, hogy honnan erednek a problémái (múlt), mi a jelen állapot (azaz mi a „diagnózis”, hol tart a változási folyamatában), valamint hogy mit és hogyan kell változtatni ahhoz, hogy az átalakulás megtörténjen (jövőmunka).

Ha szakemberként azt kérdeznék tőlünk, hogy mi az, amit szerintünk minden embernek el kellene sajátítani a pszichológiából, azt mondanánk, hogy ez a pár napos ismeret az.

Témák/modellek:
1. Sorskönyv és sorskönyvi folyamatok – Milyen hatásokra, milyen szülői programokat felvéve rakja össze a gyermek a földi életútját, és hogyan alkot ebből forgatókönyvet? Mit tegyünk, ha rájövünk, hogy vannak területek, amikor ez a sorskönyv nem jó, hibás, tévútra vezet, nem ezt szeretnénk élni? Mi van, ha egyes területeken a szülői mintákat éljük? Hogyan változtassunk rajta? (A modulban ezt átvizsgáljuk, és a változtatás irányát illetve a lépcsőket akár már ott meg is határozhatod.)

2. Én-állapotok – Hogyan és milyen érzés-, és gondolati világban létezem illetve élek, viselkedek? Miért pont úgy, és mi ennek a (sajnálatos) következménye életterületeimre, kapcsolataimra? Hogyan változtassak, hogy környezetemmel (párommal, családommal, szüleimmel, gyermekemmel, még ha az kamasz is) harmonikusan kijöjjek?

3. Tranzakciók – Milyen kommunikációs helyzeteket alkalmazok? Honnan gyökereznek ezek? Milyen eredményre vezetnek? Honnan származnak a veszekedések, egyet nem értések? Mikor van béke? Boldog vagyok-e attól és abban, amit működtetek? Ha nem, miként változtassak?

4. Életpozíciók – Jól vagy-e a bőrödben – minden tekintetben? Ha nem, látni fogod miért nem. A modell bemutatja, hogy kikkel veszed körül magadat, ha bizonyos helyzetben és állapotban vagy. Ha nem komfortos, boldogító és nem egészséges ez számodra, a lelkednek nem okoz ez örömöt, akkor akár a tanfolyamon is hozhatsz egy döntést, hogy mit szeretnél helyette elérni. A módszer pedig megmutatja, mire és hogyan fókuszálj. Az eredmény: garantáltan el fogsz jutni oda, hogy a pozitív változást el is érd, akár pár hét alatt.

5. Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, mivel egyszerre jelent simogatást, érintést, ütést és csapást is, de tartalma annál inkább lényeges) – Kaptál-e eleget, vagy megsérültél? Hogyan bántak ezzel a szüleid? Ha valamiben hiányod van, akkor az történik, hogy környezetedtől, párodtól ezt fogod „követelni”, ugyanakkor ha adja, nem tudod befogadni. Tudod-e, hogy vajon miért nem? A párkapcsolati problémák egy része itt is gyökerezik. Akarod-e korrigálni? A modell megmutatja, hogyan lehet. Ez a modell továbbá összefügg önértékeléseddel, önbizalmaddal, amely oly sok ember életében (nagyon) alacsony és sérült.

6. Játszmák – Minden játszma vége „dráma”, sírás, haragvás, a szereplők sérülnek benne. Mégis miért csinálja az ember, ha magának és másnak fájdalmat okoz vele? Hogyan lehet kijönni belőle? A másiknak sem jó! Milyen berögzült szerepek vannak, amelyeket ilyenkor cipel az ember? Ha van benned ilyen szerep, a kurzuson leteheted. Megtanulod, hogy hogyan mászhatsz ki egy játszmából, ha már elkezdődött, de még inkább azt, hogyan hagyd el életedből a sérülések gyűjtését.

7. Gátló parancsok – 12 ilyen parancs van, óriási jelentőségű ennek ismerete felnőtt létünkben, és a gyerekeinknél. Mit okoz, ha ezek közül akár egyet is megkaptál szüleidtől? Általában 5-7 darabot cipelünk, ezért megy nehezen az élet! Hogyan adjuk át gyermekeinknek? Hogyan csináljuk, hogy ne adjuk tovább? Természetesen megtanulod ezek feloldását is.

8. Szülőtől kapott előírások – Ezek alapján „kormányzod életedet”, és adsz „gázt” életed folyamatának, ugyanakkor van néhány felesleges előírás, amely (1.) vagy komoly energiát vesz el tőled, (2.) és/vagy megakadályoz abban, hogy egyenes úton saját tervezett/vállalt célod felé haladj. Amikor megszületünk, egy meghatározott mennyiségű életenergiát kapunk. Ezt fordíthatjuk magunkra, de odaadhatjuk persze másnak is. (Érdemes ugyanakkor tudni, hogy más is kapott pont elég energiát az életéhez, de élhet úgy is, hogy folyamatosan a másokét halássza el.) Fontos ismeret ez, hogy ne más életét éld vagy valósítsd meg, és hogy ne csak döcögve adj energiát a dolgaidnak. Szülőtől jövő programok ezek, melyeket megváltoztathatsz.

9. Időstrukturálás – Felgyorsult az idő, vajon jól használom-e fel, vagy elfecsérlem? 6 féle időminőségben mehet el az idő. Vajon miért tartózkodok bizonyos időminőségben többet? Van-e ennek haszna számomra, vagy elfecsérelt időminőségek ezek? Van-e bennem hárítás bizonyos időminőségben, és hogyan jelentkezhet ez életemben? Ennek megértése vezet ahhoz, hogy jól gazdálkodjunk ÉLETÜNKKEL. Hogyan hasznosíthatom sokkal jobban az időmet? Miért folyik ki időnként a kezemből? Ha nem felel meg a kapott „diagnózis” magadról, a kurzuson elindulhat a változás.

10. Szerződések magammal, másokkal, az élettel… A szerződések minket segítő eszközök életünk vezetésében. Segít saját magunk menedzselésében, életünk irányításában, kapcsolatainkban. A szerződésekkel képesek vagyunk arra is, hogy meghúzzuk az egészséges határainkat is (lelki életünkhöz ez elengedhetetlen): eddig te bejöhetsz, ide csak az, aki…, oda az sem. Védelmet jelent életünk folyamataiban. A jól működő kapcsolatok feltétele ennek tudatos ismerete: van szóbeli, írásbeli, de elsősorban a tudás erről az eszközről az, ami segíti életünk sikeres menedzselését.

11. Konfliktuskezelés – 5 jellemző konfliktuskezelési mód van, amely árulkodik arról is, hogy a személy harmonikusan működteti-e belső dinamikáját vagy sem. Érdemes megismerni, hogyan oldjuk meg a problémáinkat, továbbá ha a konfliktusok kezelésében diszharmóniát érzékelünk, vagy a konfliktusainkat nem tudjuk jól megoldani. Kulcsot kap ahhoz, miként lehet a megoldási módot eredményessé tenni.

Az első modul képzési napjai:
2020. augusztus 5-6.

2. Önismeret felsőfokon gyermekeknél (tranzakcióanalízis gyermekek esetében) - 2 nap

Ennek a modulnak célja annak megismerése, hogy az első modulban elsajátított modellek hogyan taníthatók meg a különféle korosztályoknak úgy, hogy azok a felnőttekkel és gyermekekkel folytatott kommunikációjukat stresszmentessé, hatékonnyá, eredményessé tegyék.

A gyermek tranzakcióanalízis (TA) segíti a gyermekeket eligazodni saját eddigi életükben, a körülöttük lévő felnőtt és gyermekvilágban, segíti a felnőttek és gyermekek közti hatékony kommunikációt, együttműködést.

Cél, hogy a gyermekek – korosztályuknak megfelelő szinten – integratív és kompetens egésszé váljanak, ezt meg is éljék, élvezzék a létet, saját működésüket, illetve a másokkal való (személyes) kommunikációt, együttműködést. Átfogó cél, hogy a gyermekek boldog, kreatív, asszertív, intuitív, egészséges, a társas kapcsolatokban működni tudó, kerek egész emberré váljanak, élvezzék az életet, akárhány évesek is.

Témák/modellek:

Módszert adunk arra, hogy a már megkapott/megszerzett sérüléseket hogyan lehet korrigálni a gyermekeknél.

1. Én-állapotok, tranzakciók – cél, hogyan legyen a gyermek örömteli, felszabadult, ugyanakkor együttműködő, jelen lévő oly módon, hogy az ő önálló léte megmaradjon, ne csorbuljon.

2. Életpozíciók – a gyermek önmagára vonatkozó elfogadására valamint egymás elfogadására való nevelés, együttműködés kialakítása.

3. Stroke-ok, mint elismerés (angol szakszó, fordítása nem lehetséges, mivel egyszerre jelent simogatást, érintést, ütést, csapást is, de tartalma annál inkább lényeges). FIGYELEM! Önértékelés, önbizalomhiány melegágya ennek rossz kezelése a gyermekeknél!

4. Sorskönyv – életterv kialakítása. A koncepció alapján már a fogantatáskor elindul az életterv megírása, viszont a jelentős folyamatokat 17 éves korra nagyjából fixáljuk. Fontossággal bír annak ismerete, hogy mi íródott már be a gyermeknél, és ez alapján mit kell módosítani, korrigálni nála.

5. Gátló parancsok – 12 ilyen parancs van, a gyermek a szülőktől kapja, óriási jelentőségű ennek ismerete a gyermekkorban. Hogyan lehet felismerni ezt, hogyan lehet korrigálni a gyermeknek saját magának, illetve a szülőknek, pedagógusoknak és a coachoknak?

6. Szülőtől kapott előírások – Gyermekkori felismerés, hogyan tudnak a gyermekek maguk is változtatni ezen.

7. Időstrukturálás – Tartalmas időtöltések értése és kialakítása gyermekeknél.

8. Szerződések másokkal, továbbá a napi rutinok kialakítása – következetesség a gyermeknevelésben, melyben a gyermek is partner.

9. Konfliktuskezelések gyermekkorban, helyes irányba terelés.

Módszertan: workshop jellegű munka, tesztek, kérdőívek, elmélet, gyakorlat.

A második modul képzési napjai:
2020. augusztus 7-8.

3. Gyermekcoach módszertan - 2 nap

A képzésen leendő gyermekcoachként elsajátítod és készségszinten begyakorlod azt, hogy hogyan dolgozz a gyermekekkel illetve szüleikkel, hogyan illeszd bele a tranzakcióanalízist valamint a többi módszert a coahing folyamatba, milyen kérdésekre számíthatsz, és mik azok a sarkalatos pontok, melyek a továbblépést jelentik a későbbi tanácsadási folyamatban.

A megtanult módszereket ezalatt elmélyíted, a módszert magadévá teszed. Tapasztalat szerint a korábbi tanfolyami részek itt tovább mélyülnek önismereti szinten is, az „aha” élmények erőteljesebbek lesznek, a tanácsadói készségek fejlődésével saját változás folyamata tovább tud gyorsulni.

Ez a rész biztosítja számodra azt, hogy készségszinten tudj ügyfeleiddel bánni már a képzést követően is.

Témák:

– Ki az ügyfél a gyermekcoaching során? Kivel kötünk szerződést?

– A szerződéskötés módszertana.

– Első találkozás – első beszélgetés (célja, tartalma, keretei). Kivel/kikkel és hogyan.

– Elvárások a coach-csal szemben. A coach és a szülők valamint a coach és a gyermekügyfél viszonya.

– A coach identitása.

– A folyamat tartalma, kerete.

– Mik az együttműködést akadályozó tényezők coaching folyamatban és hogyan kerülhetők el ezek?

– Coach önismeret: milyen erősségekre van szüksége egy gyermekcoachnak? Én hol vagyok ebben? Hogyan tudja magát alakítani a coach gyorsan, praktikusan?

– Coaching módszerek, eszköztár

Módszerek: elmélet, gyakorlat

A harmadik modul képzési napjai:
2020. augusztus 9-10.

4. Újrahangolás® alapfok - 2 nap

Az Újrahangolás® módszere azon munkahipotézisre épít, hogy az ember multidimenzionális lény, azaz testből, lélekből és szellemből áll.

A jelenkori modern pszichológiának nagy hiánya és egyben problémája is (ezért is éli sajnos válságkorát, hiszen több esetben sem válaszokat, sem módszereket nem tud adni a megoldások keresőinek) – írom ezt pszichológusként, felnőtt és gyermek coachként is –, hogy csak a jelen fizikai életünket veszi figyelembe (azaz a megfogantatástól a halálig tart az élet), és sem az igazi múltját, sem a jövőjét (transzcendencia) még csak meg sem említi.

Sajnos ezzel egy olyan helyzetet teremt, hogy az egyéni élet sorskerekéből kiragad mondjuk egy forgásnyit, és igyekszik azt úgy „tálalni”, hogy megszületésünkkor nem volt semmi, halálunk után szintén semmi nem lesz, de igyekezz értelmes és boldog életet élni… de minek is?

Mitől van az, hogy számtalan problémára nincs jelen életbeli magyarázat, sem megoldás? Minek engedjem el a haragomat, az igazságomat, a hatalomvágyamat, önzőségemet és legyek, kedves, szeretetteljes? Olyan tudatlanságban élhetünk akár, hogy azt sem tudjuk, hogy mitől betegszünk meg, mitől mennek tönkre párkapcsolataink, vagy mitől jönnek komoly anyagi veszteségek.

Ha a lelki – szellemi megoldások lehetőségét nem vesszük figyelembe, azzal sajnos egy olyan helyzetet teremt(het)ünk, hogy sok kérdésre nemcsak hogy nem kapunk válaszokat, de MEGOLDÁST SEM.

Sok kisgyermek érzékel dolgokat, fél, retteg, ezekhez szükséges lenne minél értőbb módon viszonyulni, mind a coach/segítő szakembernek, mind az arra nyitott szülőknek, és hatékony MEGOLDÁSOKAT találni a gyermek ilyen irányú nehézségeire is.

Témák: 
– Teremtés, eredetünk, jövőnk
– Mi értelme az életnek, merre tartunk?
– Honnan tudható az, hogy tiszta az egyén kapcsolódása és tiszta az energetikája?
– Mit okoz a nem megfelelő kapcsolódás és a problémás testmező? Hogyan jelentkezik ez (testi betegségekben, viselkedésbeli zavarokkal)?
– Mitől nem működnek az életfeladatok – energia szintű magyarázatok, hibás programok? Elementálok, entitások stb.
– Életünket, kapcsolatainkat, működéseinket befolyásoló energiák, ezek csoportosítása, kezelése.
– Gátló programok kivételének gyors technikája.
– Megoldások – módszerek a fenti problematikákra – végre hatékonyan.
– Területek, amelyek az elsajátított módszerekkel javíthatók: egyéni elakadások, gyermeknevelés, párkapcsolat, munkahelyi és anyagi gondok, egészség.
– Módszertan: elmélet, gyakorlat

A modulon az Újrahangolás® módszer alapszintjét ismered meg. Az egyéni elakadásokra fókuszálunk.

A negyedik modul képzési napjai:
2020. augusztus 11-12.

5. Újrahangolás® középfok - 2 nap

Ebben a modulban az Újrahangolás® módszert középszinten ismerheted meg. Elmélyítheted a megszerzett ismereteket,
elméletben és gyakorlatban is elsajátíthatod, hogyan segíts
családtagjaidnak, gyermekeidnek, barátaidnak, párodnak preventív jelleggel.

Cél az, hogy képessé válj saját magad, családod, gyermeked alapvető problémáinak elébe menni, a kialakult nehézségekben pedig megoldást nyújtani. (A tevékenység nem helyettesíti az orvosi és terápiás ellátást, viszont hatékony módszert nyújt segítő folyamatok megoldásához.)

Fókuszálunk a mindennapi élet alaptörvényeinek megismerésére, hogy magadban, kapcsolataidban (társ, munkahely, család), gyermekeidben a harmóniát, békét meg tudd teremteni.

Megoldásokat fogsz megtalálni akár évek, évtizedek megoldatlan problémáira (magad számára, valamint párkapcsolatnál, gyermekeidnél, családi működésekben, anyagiakban, testi és lelki megakadásokra, betegségekre is).

– A mentális és lelki egészség alapja (ez szülőként és párkapcsolati témában érintetteknek is elsődlegesen fontos) a jelen és a generációs minták ismerete, felismerése és módosítása. Minden fő életterületet átvizsgálunk és megtanulod a megoldásának, feloldásának szellemi-lelki módját és új programok elsajátítását (azaz hogyan alkalmazd a pozitív megerősítéseket, a pozitív pszichológiát az életetekben).

Életterületek, melyekre a generációk és sorsdöntések rányomták a bélyeget: mentális-lelki egészség, testi betegség/egészség, életszemlélet, párkapcsolatok és egyéb kapcsolatok alakítása, gyermeknevelés, anyagi dolgok.

Mélyebben érteni fogod a testi betegségek kialakulásának lelki-transzcendentális  motívumait, továbbá azon betegségek eredőjét, melyek a szellemi – felsőbbik én szinthez kapcsolódnak. (Ezeket tudja nehezen orvosolni a hagyományos ellátás.) Ismerni fogod a prevenciót, és ha már a környezetedben valaki bekerült a betegségbe, (meg)értéssel, kiegészítő támogatással tudsz neki segíteni. Képessé válsz saját magad önsegítésére, továbbá családod, gyermeked alapvető problémáit kezelni, rendezni, kiegészítő elemként egészségessé tenni. (Nem helyettesíti az orvosi ellátást!)

Áttekintjük az alapkérdéseket: miért vagyok a világon, mi az életfeladatom, munkaterületem, miben és hogyan tudnék boldog lenni, és ezek vonatkozásában az anyagi elakadások áttekintése, megoldásának, oldásának módjai, generációs minták tükrében, az Újrahangolás® módszerével.

A gyermeknevelést más perspektívába teszi. Új módszereket, technikákat ad a gyermekek testi–lelki egészségének megőrzéséhez, helyreállításához. Technikát ad a gyermek képességeinek emeléséhez, fejlesztéséhez, valamint az iskolai követelmények során a tudásanyagok hatékony elsajátításához.

Képessé válsz gyermeked képességeit magasabb szintre hozni, hogy azok a tanulási eredményekben is megjelenjenek és közben gyereked sokkal könnyebben, örömtelibben tanuljon. (Nem képességfejlesztő foglalkozásokról és szakkörökről hallasz majd itt, nem is közös képességfejlesztési módszerekről…) Ha a gyermek téma éppen nem aktuális (még/már) nálad, saját magad formálását fogod megérteni, és az elsajátított ismereteket alkalmazni.

Megismered a párkapcsolat szellemi szintű kapcsolódásának törvényeit. Érteni fogod, honnan eredeztethető a nehéz illetve a jól működő párkapcsolat, fogod tudni ezt változtatni, annak ellenére is, ha a társad nem partner még a változásban, a te szellemi folyamataidra.

Megérted és elsajátítod a párkapcsolat formálásának szelíd módját, lehetőségeit, perspektíváit. Hasznos ismeret ez akkor is, ha van párkapcsolatod, és akkor is, ha még nincs.

Az ötödik modul képzési napjai:
2020. augusztus 13-14.

6. Újrahangolás® felsőfok - 2 nap

Ez a modul tesz képessé arra, hogy teljes segítői folyamatokat láss el egy személy által hozott, megoldásra váró témában.

Ebben a gyakorlatorientált részben tudod begyakorolni az Újrahangolás® teljes komplex módszerét és részleteiben az egyes
elemeket.

Ez a modul az alapja annak, hogy – a szellemi-lelki gyermekcoach végzettségen túl – Újrahangolás® konzulenssé is válj. (Ennek előnyeiről bővebben ide kattintva tudsz olvasni, a 8. kérdést lenyitva.)

A hatodik modul képzési napjai:
2020. augusztus 15-16.

7. Gyermek Újrahangolás® - 2 nap

A modul során olyan gyakorlati módszerek, eszközök elsajátítása történik meg, amelyek szellemi – lelki szinten, személyre szabottan tudnak segíteni az elakadásokban, attól függően, hogy az ügyféllel a matériában, vagy lelki – szellemi síkokban is lehet dolgozni.

Tapasztalatunk alapján, ha az ügyfél inkább az anyagi világban van, de a coach ugyanakkor háttérmunkában alkalmazni tudja a szellemi – lelki szintek eszköztárának egy részét is, hatékonyabb és gyorsabb változásokkal tudja segíteni ügyfeleit. Viszont ha direktben tud dolgokat kivitelezni, akkor a gyermekelakadások megoldásának hatékonysága a többszörösére tud növekedni, legyen az szellemi – lelki változásokban jártas gyermekcoach vagy szülő vagy pedagógus.

A modulban olyan alternatív technikák alkalmazása sajátítható el, melyek nemcsak a tudati – viselkedési szinten, hanem a lelki – szellemi – tudatalatti szinten is hatnak oly módon, hogy  – bár arról az ügyfél világszemléletétől függően vagy beszélünk, vagy sem, ennek ellenére a szellem és lélek strukturális szintjein is létrejön a változás. Ezen esetekben a materiában nem vagy nehezen megoldható problémák is orvoslásra kerül(het)nek.

Az alternatív gyermekcoach képzésen elsajátítható lesz:
– az Újrahangolás®  egyes elemei gyermekekre formázva;
– u.n.: „párhuzamos alternatív módszerek” (azaz a gyermek alkot, játszik, a coach ugyanakkor – miközben annak alkotásában, játékában részt vesz –, párhuzamosan szellemi – lelki struktúrákat is korrigál);
– a szellemi – lelki gyermekcoach képes lesz a gyermekek paranormális észleléseit értelmezni, kezelni;
– a szülőkkel együtt hatékony javaslatokkal és megoldásokkal segíteni a gyermek félelmeit, devianciáit, magatartásproblémáit, viselkedészavarait, személyiségmegakadásait, szorongásait;
– megismerhető lesz a Bach virágterápiás szemlélet és annak módszere, mint ajánlható folyamatsegítő alkalmazás;
– sokféle egyéb alternatív technika, amelyek végre hatékonyan alkalmazhatók a GYERMEKNEVELÉSben. Új módszerek, újrafogalmazások, technikák, pszichológiai és alternatív tapasztalatok alapján coachoknak és szülőknek egyaránt.

A hetedik modul képzési napjai:
2020. augusztus 17-18.

8. Záróvizsga - 1 nap

Kérlek, a vizsgát ne a hagyományos szigorú megmérettetéssel fogadd, hanem azzal a törekvéssel állj hozzá, hogy ezzel lezársz egy folyamatot, miközben többször átnézed az anyagot, jól begyakorlod, elmélyíted a tudásod.

A vizsga célja:
– az összegzés
– kérdések átbeszélése
– további professzionális gyakorlás
– mélyítés
– a minőségi munka színvonalának biztosítása a módszer használatára vonatkozóan
– a vizsgára való felkészülés fázisában a szakember elméleti és gyakorlati ismereteit összegzi, ennek eredményeképpen a munkája minőségbiztosítottá tud válni
– a képzési folyamat lezárása

Az egynapos vizsga során bemutatsz pár modellt kétszemélyes gyakorlatban, továbbá bemutatod a módszertani gyakorlás során átbeszélt modelleket bemutató saját kezű jegyzeteidet, összekészített coach anyagodat.

A nyolcadik modul napja:
2020. augusztus 19.

Ez így összesen 14 képzési nap + 1 záróvizsga nap. A képzés a végén általános gyermekcoach és szellemi-lelki gyermekcoach tanúsítványt kapsz.

Mikor indul a következő szuper intenzív gyermekcoach képzés?

A szuper intenzív képzés 8 modulja 14 képzési napból + 1 záróvizsga napból áll, melyek folyamatosan egymás után következnek. Így a képzés összesen csak 15 napot vesz igénybe.

A következő szuper intenzív képzés időtartama:

2020. augusztus 5-19.
jelentkezési határidő: 2020. augusztus 4.
záróvizsga időpontja: 2020. augusztus 19.

Tehát: 2020. augusztus 4-ig jelentkezhetsz a nyári szuper intenzív gyermekcoach képzésre!

Mennyibe kerül, hogy szuper intenzíven általános és szellemi-lelki gyermekcoach lehessek? Megéri ez?

Komplex szuper intenzív gyermekcoach képzésünk összege 588.000 Ft. Ez a képzési díj, ami lehetővé teszi, hogy 15 napot követően komplexen általános és szellemi-lelki gyermekcoach lehess.

Érdemes lebontani ezt az árat, hogy jobban el tudd helyezni. Coachként egy óradíj általában 15.000 Ft/alkalom körül alakul. Ez alapján körülbelül 39 alkalom után a képzésbe fektetett pénz meg is térül.

Ez mennyi idő reálisan?

Meglévő praxis esetén:

Heti 3 nap munkával, napi 3 klienssel számolva, havonta 540.000 Ft plusz bevételt tudhat magáénak a fenti példában említett coach praxisa gyermekcoaching szolgáltatással.  Így valamivel több, mint 1 hónap alatt megtérül a tanulásba való befektetés.

Meglévő főállás esetén:

Mi a helyzet akkor, ha valaki meglévő főállása mellett kiegészítésként, tehát praxisát tekintve a nulláról indulva gondolna a gyermekcoach lehetőségre? Tapasztalataink szerint a fenti átlagos díjjal számolva körülbelül 3 hónap alatt kényelmesen megtérül a képzés.

Végzett hallgatóinknak ALUMNI rendszerünkön keresztül további segítséget biztosítunk a praxisépítésükben. Olyan tippeket adunk, tapasztalatokat osztunk meg, amivel könnyebbé válik az ügyfélszerzés és -megtartás.

Ki vagyunk mi és miért bízz meg bennünk?

Várnai Myrtill és Horváth Evelin vagyunk, az Újrahangolás® Képzési, Tanácsadói és Módszertani központ alapítói.

Myrtill pszichológus, coach, közgazdász, az Újrahangolás® módszer megalkotója. Evelin integratív coach, közgazdász, vezető tréner, a Férfi és női energiák a párkapcsolatokban című e-könyv szerzője.

Iskolánk több, mint 30 év pszichológusi tapasztalatra épülő, hagyományos pszichológiai alapokon nyugszik, ugyanakkor a mai kor emberének alternatív (szellemi-lelki) választást is nyújt.

Újdonságát a szellemi- lelki segítői módszer alapozza meg (Újrahangolás® módszere). Coach képzéseink a hagyományos emberismeretre és a szellemi- lelki eszköztárra építenek. Hatékony, gyors, az emberi problémákat értelmezhető egységbe rendezi. Gyakorlati, ezáltal megoldást is nyújt. Mivel szellemi-lelki, ezért a megoldásokat is egy más szintre emeli.

Mit mondtak rólunk azok, akik elvégezték a képzést?

“Nagyon köszönöm az itt szerzett tudást és tapasztalatot, egészen új élet – és világszemlélettel lettem gazdagabb. Egész életem során hasznomra lesz / még később is/  és remélem másoknak is megmutathatom ezt a tapasztalatot! Nagyon hálás vagyok és köszönöm!”

 

Éva

“Mérhetetlen információt és gyakorlati, használható tudást kaptam. Néha az ember hajlamos csak a nehéz megoldást, a bonyolultat keresni, elfogadni, holott a fejlődés, a továbblépés és a teljes, boldog élet megélése úgy hiszem, hogy egyszerűbb, mint gondolnánk. Köszönöm, hogy kaptam egy lehetőséget, amelynek segítségével lényegében bármit elérhetek, amit őszintén szeretnék. Köszönöm!”

 Lilla

“Köszönöm szépen az oldó gyakorlatot, fantasztikus.”

 

Anna

Országosan egyedülálló gyermekcoach képzésünk évente 100 főt tud képezni.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Ha eddig semmilyen formában nem tanultam coachingot, teljesen kezdő vagyok, ezen a képzésen megtanulok mindent?

Az alapképzés tananyagát, elméleti, gyakorlati részét, a módszertani oktatást úgy állítottuk össze, hogy már az alapképzést elvégző hallgatók is tudjanak tanácsadói, segítői tevékenységet végezni, szinte rögtön a tanfolyam után.

2. Ha valamiért félbe kell hagynom a tanfolyamot, elveszítem a befizetett pénzt?
Nem, ha közbejönne valami olyan dolog, amiért fel kell függesztened a képzésen való részvételt, akkor lehetőséget biztosítunk arra, hogy a következő képzésbe bekapcsolódva folytasd.
3. Megkapom-e a tananyagot írásban is?

A tananyag nagy részét munkafüzet formájában megkapják a hallgatók, ezen kívül több olyan kérdőívet és egyéb más anyagot adunk, amelyeket a későbbiekben a saját coaching tevékenység során az ügyféllel tudsz használni. Ennek ellenére mindig javasoljuk saját jegyzet készítését és az ajánlott irodalom elolvasását is.

4. A képzés elvégzése után, ha esetleg elakadok egy ügyféllel, szakmai kérdésem merül fel, van lehetőség szakmai konzultációra?
Természetesen igen, iskolánk ajtaja minden végzett hallgató számára a képzés elvégzése után is nyitva áll, sőt kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi képzésre és a minőségi tanácsadásra, amit a hallgatók majd a magán segítő folyamatukban folytatnak. Az elakadás nagyságától függően lehet tanácsot kérni emailben, telefonon, online és személyesen. Végzett hallgatóink számára rendszeresen gyakorlati workshopokat, szupervíziókat szervezünk, így lehetőség van arra, hogy a szakmai tapasztalatokat, kérdéseket, eseteket, coach folyamatokat megbeszéljünk, közösen megoldjunk!
5. Mennyire fontos a szakmában, hogy egy képzés akkreditált legyen?
Egyéni preferencia, hogy ki mennyire ragaszkodik az akkreditációhoz, a tapasztalat azt mutatja, hogy a tanácsadói tevékenység sikerességét nem ez befolyásolja, hanem a megszerzett tudás és a coach egyéni kompetenciái.
6. Mikor kell befizetnem a regisztrációs díjat és mikor a fennmaradó képzési összeget?
A regisztrációs díjat (15.000 Ft) a képzésre való jelentkezés után kell befizetned. Az űrlap kitöltését követően elküldjük az utalási adatokat. A fennmaradó képzési összeget pedig közvetlenül a képzés előtt kell majd kifizetned. Erről is küldünk majd e-mailt.
7. Mikor vannak az egyes modulok képzési időpontjai? Nem találom!

Az egyes modulok képzési időpontjait ide kattintva tudod megtekinteni. Kattints rá az egyes modulukra, hogy lenyithasd őket. Itt fogod megtalálni, hogy mely időpontokban vannak az egyes modulok.

8. Muszáj sorban haladnom a modulokkal? Mi van, ha nem jó valamelyik időpont?

Ha valamelyik modul választható időpontjai nem megfelelőek, kérjük, írj e-mailt a kapcsolat@ujrahangolas.hu címre és találunk megoldást.

9. Tényleg lehetek Újrahangolás® konzulens is a szellemi-lelki gyermekcoach végzettségen túl? Egyébként ez mit is jelent?

Valóban. A szellemi-lelki gyermekcoach képzésen olyan mértékben elsajátíthatod az Újrahangolás® módszerét, hogy ez biztosítja az alapot a sikeres Újrahangolás® konzulenssé válásodhoz.

Az Újrahangolás® konzulensi cím használatának feltétele a kapcsolódó vizsga valamint látogatási és szupervíziós gyakorlat. Az Újrahangolás® szerzőik által védett módszer, a minőségbiztosítás és a módszer tisztaságának fenntartása miatt a következőket szükséges ismerned:

– Ha az Újrahangolás® módszer nevét, amit alkalmazol munkádban, honlapon, nyomtatott, írott vagy szóbeli formában használni szeretnéd, akkor ehhez akkor tudunk hozzájárulni, ha kéthavonta továbbképzéseken találkozunk, ahol további tanításokat, gyakorlásokat kapsz, valamint magad életére és továbbhaladására vonatkozó tisztítási, oldási folyamatokat.

– Ez szükséges és elengedhetetlen része annak, hogy a módszer tiszta maradjon, és a brand mint márka, saját javadat, bevételedet, minőségi munkádat és az ügyfelek minőségi ellátását biztosítsa.

Az Újrahangolás® konzulenssé válásodhoz az ennél a képzésnél, a 4. modulban szereplő Újrahangolás vizsgát kell kiegészítésként teljesítened.

10. Van lehetőség részletfizetésre is?

Igen, erre is van lehetőség a teljes ár felszámítása esetén. Ha a részletfizetés felelne meg neked, csak írj egy e-mailt nekünk a kapcsolat@ujrahangolas.hu e-mail címre!

11. Érettségim van. Lehetek gyermekcoach?

Igen. Jelenleg nincs olyan feltétel, ami ezt nem tenné lehetővé.

12. Külföldön, illetve nem a fővárosban élek, lehet-e online is becsatlakozni?

Igen, biztosítani tudjuk az online képzést. Ez azt jelenti, hogy amikor a képzést tartjuk, akkor neked is az internetes eszközöd előtt kell ülnöd, hogy az oktatásban részt vegyél. Viszont ha tudsz, inkább gyere el, légy jelen!

Ha mégis online szeretnél jelen lenni, akkor a részletekről a jelentkezés után e-mailben egyeztetünk.

A szuper intenzív képzésre való jelentkezéshez válaszd ki lent, melyik konstrukcióban szeretnél a hallgatónk lenni.

Még eddig tudsz jelentkezni a nyári szuper intenzív gyermekcoach:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Belevágok: jelentkezés a teljes szuper intenzív képzésre

(15% kedvezménnyel + utánkövető segítséget adunk a praxisépítésedben)

588.000 Ft
499.800 Ft

FONTOS: A képzés díját átutalással tudod fizetni. (A részletekhez kattints a fenti gombra!) Jelenleg egy 15.000 Ft-os regisztrációs díj befizetésével már le tudod foglalni a helyed. Ez az összeg nem visszatéríthető, de másik alkalomra felhasználható vagy más valakire átruházható ugyanerre a képzésre. A részleteket a jelentkezést követően egyeztetjük e-mailben.

Inkább részletekben fizetnél? Erre is van lehetőség a teljes ár felszámítása esetén. Ha a részletfizetés felelne meg neked, csak írj egy e-mailt nekünk a kapcsolat@ujrahangolas.hu e-mail címre!

Belenézek: jelentkezés csak az első modulra

(Nézd meg, milyen nálunk hallgatónak lenni!
Az első napra 100%-os pénzvisszafizetési garanciát adunk.)

69.000 Ft

FONTOS: külön az első modult csak bankkártyával tudod fizetni és kizárólag teljes összeggel.

Kérdésed van?

A következő elérhetőségek egyikén vedd fel velünk a kapcsolatot!

E-mail: kapcsolat@ujrahangolas.hu
Telefon: +36 20 340 6519